Home Izdvojeno Matej Vuković osvojio zlato i postao prvak Hrvatske

Matej Vuković osvojio zlato i postao prvak Hrvatske

Nadolazeći vikend također je natjecateljski. Na velikom međunarodnom turniru u Čačku u Srbiji, s reprezentacijom će nastupiti Dominik Kučan, Mia Mijović, Ivor Babić, Igor Vrban i Ines Grdenić.

PODIJELITE
foto: Karate klub Velika Gorica

Prvenstvo Hrvatske za mlađe učenike i učenice (8 i 9 god.), zatim za učenike i učenice (10 i 11 god.) i mlađe kadete i kadetkinje (12 i 13 god.) održano je prošlog vikenda u Zagrebu u Sportskom centru Lučko. Nastupilo je oko 550 najboljih natjecatelja ovog uzrasta iz klubova cijele Hrvatske. Karate klub Velika Gorica je nastupio u ukupno 25 kategorija i osvojio 5 medalja, od čega 1 zlato, 2 srebra i 2 bronce.

– Vrlo smo zadovoljni borbama naših najmlađih boraca i ukupnim rezultatom. Uz ovih 5 medalja veseli nas što je još 7 naših natjecatelja bilo jako blizu medalji jer su izgubili u borbi za broncu i time osvojili 5. mjesto. To je činjenica koja nam govori da ćemo kroz godinu-dvije imati vrlo jaku ekipu natjecatelja koja dolazi generacijski nakon naših uspješnih kadeta, juniora i mlađih seniora – rekao je trener Goran Živković.

foto: Karate klub Velika Gorica

Zlato je osvojio Matej Vuković koji je nastupio u kategoriji mlađih kadeta -45 kg i izvrsno odradio sve borbe, pogotovo finalnu u kojoj je pobijedio rezultatom 4:2. Preostale četiri medalje osvojene su u uzrastu mlađih učenika i učenica i to su prve mlađeučeničke medalje za Karate klub Velika Gorica. Finala su uspjeli izboriti Ema Jukić u kategoriji -28kg i Nikola Huzjak -38kg, no nažalost izmaklo im je najsjajnije odličje. Odlični su također bili Emanuel Dundović i Vito Hulina koji su osvojili broncu u kategoriji -26kg.

Još su nastupili Vita Kučan, David Lovrinović,  Andro Vuković, Luka Kobeščak, Vito Jurić,
Mario Radoš, Ivan Ivelj, Filip Kaurin, Katja Braica, Fran Žordić, Mihael Vuković i Lana Smolčić.

ZLATO
Matej Vuković- ml.kadeti -45kg

SREBRO
Nikola Huzjak- ml.učenici -38kg
Ema Jukić- ml.učenice -28kg

BRONCA
Emanuel Dundović- ml.učenici -26kg
Vito Hulina- ml.učenici -26kg

5. MJESTO (poraz u borbi za broncu)
Mihael Potočki- učenici -30kg
Mihael Vuković- učenici -46kg
Luka Tačković- učenici -34kg
Lucija Kirinić- ml.kadetkinje -40kg
Ema Novak- ml.kadetkinje -55kg
Filip Kaurin- ml.kadeti -36kg
Ivan Ivelj- ml.kadeti -41kg

Nadolazeći vikend također je natjecateljski. Na velikom međunarodnom turniru u Čačku u Srbiji, s reprezentacijom će nastupiti Dominik Kučan (kadeti -63kg), Mia Mijović (juniorke -48kg), Ivor Babić (juniori -55kg), zatim Igor Vrban (juniori +76kg) i Ines Grdenić (seniorke -50kg).

foto: Karate klub Velika Gorica