Home Koronavirus MASOVNO CIJEPLJENJE Ove subote na raspolaganju novih 11.400 doza Pfizera!

MASOVNO CIJEPLJENJE Ove subote na raspolaganju novih 11.400 doza Pfizera!

Do sada je na području Zagrebačke županije utrošeno 126.305  doza cjepiva

PODIJELITE

U subotu 22. svibnja na području Zagrebačke županije od 8.00 sati kreće peti krug masovnog cijepljenja u sklopu kojeg  se cjepivom Pfizer planira procijepiti 11.400 osoba na 9 posebno organiziranih punktova u svim županijskim gradovima, pa će se tako naši sugrađani ponovo cijepiti na istoj lokaciji: Srednja strukovna škola Velika Gorica, Ul. kralja Stjepana Tomaševića 21.

Za kontaktiranje novih 6277 pacijenata pobrinut će se liječnici obiteljske medicine, dok će ove subote biti cijepljene i 5123 osobe koje su se naručile preko nacionalne platforme.

– Do sada je na području Zagrebačke županije utrošeno 126.305  doza cjepiva. Prema našim procjenama sutra do kraja dana prvom dozom bit će cijepljeno 38,3% stanovnika naše županije koji su stariji od 18. godina tj. 12,8% s obje doze – pojasnio je Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Najavljeno je i novo masovno cijepljenje na svim punktovima iduće subote, 29. svibnja kada će stanovnicima ponovno biti na raspolaganju 11.400 doza Pfizera. Šunjić je izrazio zadovoljstvo osviještenošću stanovnika Zagrebačke županije o važnosti cijepljenja kao i činjenicom da treća faza u kojoj se cijepi radno aktivno stanovništvo izvrsno prolazi.