Home Koronavirus Maske ostaju! Do kraja mjeseca i dalje obavezne u zdravstvenom sustavu

Maske ostaju! Do kraja mjeseca i dalje obavezne u zdravstvenom sustavu

Obavezni su ih nositi pacijenti i druge osobe koje dolaze u prostore zdravstvenih ustanova

PODIJELITE

Stožer civilne zaštite RH novom odlukom je produžio obavezu nošenja medicinskih maski ili maski za lice u zdravstvenom sustavu do kraja ovog mjeseca, 30. lipnja 2022.

Nošenjem medicinskih maski u zdravstvenom sustavu, čiji su sastavni dio i ljekarne, zaposlenici i korisnici usluga sprječavaju širenje bolesti koje se prenose kapljičnim putem.

Prema odluci Stožera, medicinske maske ili maske za lice obvezni su koristiti na ispravan način, tako da cijelo vrijeme dok se nosi maska prekriva usta i nos:

• zaposlenici u zdravstvenom sustavu, odnosno u zdravstvenim ustanovama, trgovačkim društvima koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i kod privatnih zdravstvenih radnika

• pacijenti i sve osobe koje, iz bilo kojih razloga, dolaze u prostore zdravstvenih ustanova i trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost te prostore privatnih zdravstvenih radnika

• zaposlenici ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom i posjetitelji korisnicima.