Home Politika Velikogoričanka Marina Štokan Bosanac MOST-ova kandidatkinja za županicu

Velikogoričanka Marina Štokan Bosanac MOST-ova kandidatkinja za županicu

"Radeći u realnom sektoru dugi niz godina, razgovarajući s građanima županije i gledajući nepravdu, propuste i nepravilnosti vlasti sam jednostavno rekla dosta. Dosta je bilo vlastitih interesa ispred savjesti, interesa umirovljenika, djece, majki, radnika.."

PODIJELITE

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji MOST je predstavio svoju kandidatkinju za županicu Zagrebačke županije – Marinu Štokan Bosanac. Kandidatkinja stiže iz realnog sektora, poduzetnica je i nakon života u Njemačkoj se vratila živjeti u Veliku Goricu.

Majka sam dvoje odrasle djece, a ovdje sam udana te živim i radim kao samostalna poduzetnica. Upravo radeći u realnom sektoru dugi niz godina, razgovarajući s građanima županije i gledajući nepravdu, propuste i nepravilnosti vlasti sam jednostavno rekla dosta. Dosta je bilo vlastitih interesa ispred savjesti, interesa umirovljenika, djece, majki, radnika.”, govori Štokan Bosanac te navodi kako se prošle godine pridružila MOST-u.

“Most nije potopljen u beznađu, lažima, obećanjima, strahu od osvete poslodavaca iz državnih, gradskih i županijskih uprava. Smatram da ćemo donijeti promjene i u našu Zagrebačku županiju. Zalagat ću se za jednake mogućnosti dostupne svim građanima. Imamo velike prednosti, od poljoprivredne tradicije našeg kraja, blizine Zagreba, geografske pretpostavke zagrebačkog prstena i zato želim potaknuti porast gospodarstva, podići komunalnu infrastrukturu, te kvalitetu života na selu.”, rekla je Marina Štokan Bosanac.

Zdravstvo kao jedan od najvažnijih ciljeva

Naglasila je posebno da će zdravstvo biti jedan od najvažnijih ciljeva te da će se orijentirati na mjere prevencije, čistoću zraka i vode, kao i na skrb za starije i nemoćne, palijativnu skrb, te na programe edukacije o značaju solidarnosti i volonterstva.

Važno mi je obuhvatiti sve generacije, jer kao što je važno podići kvalitetu života mladima, bitno je pomoći malim poduzetnicima  stvaranjem poslovnih prilika, kao i našim roditeljima, koji su mahom umirovljenici, jer ćemo takvim načinom pridonijeti ostanku ljudi u svome kraju i dostojanstvenim uvjetima života.”, zaključila je Štokan Bosanac.

Kandidaturu je podržao i doktor Ivan Bekavac, MOST-ov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice istaknuvši glavne ciljeve i naglaske kampanje: “Geografsku specifičnost zagrebačkog prstena i heterogenost gradova naše županije, mi u MOST-u vidimo kao priliku za razvoj. Očigledne različitosti ćemo pretvoriti u mogućnosti, a drugi naglasak kampanje bit će jačanje ljudskih potencijala u kojima vidimo veliko bogatstvo našeg kraja. Posebno ćemo biti angažirani oko suvremenih modela zbrinjavanja ranjivih skupina našeg društva.

Na predstavljanju je par riječi rekao i saborski zastupnik Nikola Grmoja. “S razlogom sam često u Velikoj Gorici gdje MOST ide po pobjedu. Bili smo jedina prava, konstruktivna oporba u Zagrebačkoj županiji i Velikoj Gorici, a sada želimo preuzeti vlast i pokazati da možemo drugačije i bolje. Želimo pokazati da grad i županija mogu funkcionirati transparentno i bez korupcije te da političari mogu biti na usluzi građanima i poduzetnicima.“, govori Grmoja.