Home Izdvojeno Marina Drašković osvojila europsku nagradu za svoj sportsko humanitarni rad

Marina Drašković osvojila europsku nagradu za svoj sportsko humanitarni rad

Marina je predsjednica Judo kluba osoba s invaliditetom Fuji

PODIJELITE

Europska judo Unija dodijelila je našoj Velikogoričanki, Marini Drašković, nagradu za njeno sportsko i humanitarno djelovanje. Proglasili su je uzorom godine po odabiru čitatelja, a ovo je samo jedno od priznanja koje Drašković zaslužuje. Onima kojima nije poznato, Marina Drašković predsjednica je Judo kluba osoba s invaliditetom Fuji u Velikoj Gorici te EJU edukacijski povjerenik za prilagođeni judo.

Marina već mnogo godina potiče prilagođeni judo u Velikoj Gorici i ponosno i čvrsto gura agendu da je judo namijenjen baš svima. ISCA nagrada dodijeljena je za ‘Počast onima koji mijenjaju i grade zdravu budućnost’, a Marina baš to i čini. Jigoro Kano, otac juda, utemeljio je razmišljanje da će unapređenje samoga sebe doprinijeti boljem društvu i promjenama koje čine sport sve dostupnijim. Upravo po tome djeluje i Marina.

Primajući priznanje, Marina je rekla da joj je najveća nagrada zapravo prilika da bude među inspirativnim ljudima koji stoje iza nevjerojatnih projekata koji zaista mijenjaju društvo. “Ne bih bila ovdje da nemam sjajan tim u Hrvatskoj koji radi sav taj posao zajedno sa mnom. Zaista sam počašćena i sretna što mogu promovirati sve napore EJU-a da judo učini dostupnim svima.”, izjavila je prilikom primanja priznanja.

Redakcija Kronika Velike Gorice čestita Marini na još jednom vrijednom priznanju.