Home Izdvojeno Mara i Matija: Mi smo budućnost, trebamo više sudjelovati u odlučivanju

Mara i Matija: Mi smo budućnost, trebamo više sudjelovati u odlučivanju

Male goričke vijećnike, buduće diplomate primio je zamjenik gradonačelnika za školstvo, Krešimir Ačkar

PODIJELITE

Mara i Matija vratili su se iz Bukurešta. Nije to bio bilo kakav posjet, bio to posjet konferenciji na kojoj je donesena deklaracija o participaciji djece u donošenju odluka.

„Bilo mi je jako lijepo upoznati druge kulture i naučiti izraze na drugim jezicima i ovo što su napravila djeca iz Rumunjske je prekrasno. Hrvatska bi mogla puno toga od njih naučiti jer, iako je Hrvatska lijepa zemlja, ima problem s dječjom participacijom, Mislim da bi mi, djeca, trebali imati veći glas u odlučivanju jer mi jesmo budućnost“, istaknula je Mara Miličević koja je održala i svečani govor pred rumunjskom premijerkom dok je njen kolega Matija dao i izjave za medije. „Dječja participacija u cijeloj Europi nije na razini na kojoj želimo da ona bude. Jako je važno da se čuje dječji glas jer on donosi maštu i inovaciju našoj zajednici i društvu“, poručio je Matija Dražetić.

Male goričke vijećnike, buduće diplomate primio je zamjenik gradonačelnika za školstvo, Krešimir Ačkar koji im je zahvalio na doprinosu i zalaganju tijekom cijele konferencije. Oni su naime bili jedini vijećnici iz Hrvatske, na konferenciji na kojoj je sudjelovalo 60 djece iz 16 europskih država.

„Možemo biti ponosni na Maru i Matiju jer su tijekom cijele konferencije na savršenom engleskom predstavili sebe, svoj grad i svoju državu“, zaključila je Arijana Mataga Tintor iz gradskog ureda za društvene djelatnosti koja je ponosna na naše mlade snage.