Home Izdvojeno Ljeto je i službeno stiglo, evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja...

Ljeto je i službeno stiglo, evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

PODIJELITE
Foto: Josip Škof

Unatoč oblačnom i kišovitom jutru, ostatak prvog dana ljeta bit će pretežno suho, sunčano i izrazito vruće. – Uz jači razvoj oblaka lokalno može biti pljuskova i grmljavine. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura između 31 i 33 °C – poručuju iz DHMZ-a.

Sutra gotovo identično vrijeme, izrazito vruće uz moguće ljetne pljuskove. – Sunčano i vruće, no nestabilno pa je od sredine dana lokalno moguć jači razvoj oblaka uz pljuskove s grmljavinom. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka od 18 do 21, a najviša dnevna uglavnom između 31 i 33 °C – objašnjavaju iz DHMZ-a.

Petak će biti sunčan i vruć, temperatura bi se mogla penjati i preko 35 stupnjeva Celzija, a moguć je i poneki lokalni pljusak. Gotovo identično vrijeme očekuje nas i za vikend – bit će izrazito vruće, sunčano, bez vjetra, ali nema naznake kiši.

Za Zagrebačku regiju Meteoalarm je izdao žuto upozorenje zbog mogućih grmljavinskih nevremena. – Izolirani pljuskovi s grmljavinom, ponegdje moguće izraženiji. Vjerojatnost grmljavine 30-60 % – poručili su.