Home Gospodarstvo Lab Velike Gorice sudjelovao na trodnevnom programu Cities2030

Lab Velike Gorice sudjelovao na trodnevnom programu Cities2030

Na programu su se okupili sudionici iz 41 zemlje s ciljem prijenosa znanja i transformacije prehrambenog sustava u svojim gradovima i regijama.

PODIJELITE

LAB Velike Gorice (Inventivna rješenja) kao partneri sudjelovali su na istraživačkom projektu Cities2030 i prisustvovali trodnevnom programu. Na programu se okupilo osamdesetak sudionika europskih partnera s ciljem prijenosa znanja i iskustava 41 partnerske zemlje, a sve s istim ciljem transformacije prehrambenog sustava u svojim gradovima i regijama.

“Namjena trodnevnog programa bila je poticanje osobne interakcije između članova konzorcija sa svrhom prijeko potrebne izgradnje profesionalnih radnih odnosa te širenje i jačanje mreža između CRFS-a i vanjskih partnera.”, objašnjavaju iz VEGORA-e.

Prvi dan programa je obuhvatio Glavnu skupštinu, na drugom danu su se održavale radionice u starom prenamijenjenom zatvoru kako bi se ukazalo na važnost međusobne interakcije poduzetnika, istraživača i edukatora u razvoju zajednice. U Trećem danu su posjetili grad-regiju Haarlem te su imali priliku detaljnije vidjeti razvoj prema održivijem prehrambenom sustavu regije.

Neke od radionica na kojima je sudjelovao velikogorički LAB su Public Blockchain for Food supply Chain Sustainability, radionica vezana za Milanski pakt o urbanoj prehrambenoj politici te radionica Food Council to Drive CRFS Transformation. Na Lab Festivalu partneri su prezentirali glavne ciljeve, aktivnosti i daljnje korake koje sprovode u svojim regijama.

Razvojna agencija Grada Velika Gorica – VE-GO-RA s poduzećem Inventivna rješenja (Velika Gorica LAB) provodi projekt Cities2030 sufinanciran iz EU programa Obzor2020, zajedno sa više od 40 partnera iz 17 europskih zemalja. Cilj projekta je uspostava suvremenog i održivog gradskog sustava hrane, što uključuje sva područja vezana za tokove hrane – od proizvodnje, distribucije, prodaje do zbrinjavanja organskog otpada.