Home Izdvojeno Kvalitetom za povjerenje

Kvalitetom za povjerenje

PODIJELITE

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Dujmović i ove godine pripremilo je za Goričane prvoklasne opuzenske mandarine. Njihov dolazak potaknuo je mnoge naše sugrađane da ‘potegnu’ do parkirališta ŠRC Velika Gorica.

– Sviđa mi se ovaj način kupovine jer u trgovačkim centrima ne smiješ probati mandarinu, a ovdje sam nakon što sam degustirao jednu i utvrdio da su fine i slatke, kupio par kilograma – rekao nam je instruktor vožnje Hrvoje Kiš.

IMAG0116

 

– Ja sam i prošle godine ovdje kupila 20 kilograma mandarina. Bolje mi je doći ovdje i kupiti domaću mandarinu, nego je plaćati osam pa i devet kuna u trgovini, a ne znaš ni odakle je došla ni je li špricana – objasnila nam je Gordana.

IMAG0118

– I prošle godine sam uzimala mandarine ovdje i bile su mi dobre, fine i svježe. Volim kupovati ovdje jer su ove mandarine svježije i sočnije nego one u trgovačkim centrima – Istaknula je Bobesić Tereza.

IMAG0119

Prošlogodišnja akcija ‘Spasimo Neretvansku mandarinu’ otvorila je put našim Neretljanima da i ove godine dođu u Goricu. Po svemu viđenom draže im je prodavati svoje proizvode direktno građanima nego trgovačkim lancima. Od toga najviše profitiraju građani koji jeftinije dobiju kvalitetniji proizvod, a i kad važu Opuzenci uvijek stave više od kupljene težine.

IMAG0115

– Iako moramo prijeći naporan put kako bi došli u Veliku Goricu, drago nam je doći ovdje. Prošle godine kad nam je bilo najteže, Goričani su nam pomogli i to ne samo time što su kupili mandarine, već su nam pružali moralnu potporu te donosili kavu i tople napitke. Veseli nas kontakt s ljudima, ovo je iskustvo koje bi svi proizvođači trebali osjetiti. Najljepši je osjećaj kad nekom prodate svoju robu i on se sutradan vrati po još. Ovakvim načinom prodaje uspostavlja se povjerenje između proizvođača i kupca – otkrio nam je Tomo Dujmović, proizvođač mandarina iz Opuzena.

Na cijenu od 6,5 kuna značajno je utjecao slabiji prinos u odnosu na prošlu godinu, kada je ubrano 100 tona mandarina. Ove godine je ubrano svega 20 tona pa je i cijena morala porasti.