Home Izdvojeno Kurilovec obilježio svoj dan

Kurilovec obilježio svoj dan

PODIJELITE

Gradska četvrt Kurilovec prigodnim je programom jučer proslavila svoj dan. Prije 31. godinu, 22. rujna, poginuli su prvi branitelji s područja Velike Gorice; Vlado Stepanić i Neven Veselić iz Kurilovca, a upravo zbog te obljetnice na taj se datum obilježava Dan Kurilovca.

Obilježavanje Dana četvrti započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod dva spomenika braniteljima nakon čega je održana sveta misa i svečana sjednica na kojoj su se govornici prisjetili svih dosadašnjih uspjeha, ali i osvrnuli na nove projekte.

U dogovoru s Gradom uredit ćemo i pročelje i okolni dio kod spomenika Hrvatskim braniteljima, obnovili smo i spomenik NOB-u te smo krenuli u obnovu križnog drva u parku Plešinec. U planu je dječje igralište u Lomničkoj ulici koje bi trebalo brzo zaživjeti. U realizaciji smo izrade stolova za stolni tenis koji će najvjerojatnije biti postavljeni u blizini dječjeg igrališta. Čekamo Teslinu ulicu da ide u izgradnju i obnavljamo parkove, ulice, pomažemo DVD-u Kurilovec koji su u izgradnji nadstrešnice, pomogli smo i nogometnom klubu s njihovim zahtjevom za rasvjetom.“ , govori predsjednik Gradske četvrti Kurilovec, Damir Slojšek.