Home Izdvojeno KUD Dučec pjesmama, plesovima i nošnjama predstavljao Turopolje u Pragu

KUD Dučec pjesmama, plesovima i nošnjama predstavljao Turopolje u Pragu

Sudjelovali su na 34. međunarodnom folklornom festivalu

PODIJELITE
Foto: KUD Dučec Mraclin

Članovi KUD-a Dučec su prošli vikend, od 2. do 5. studenog, boravili u Pragu, Češka, sudjelujući na 34. međunarodnom folklornom festivalu. Putovanje je započelo u četvrtak kada su u 4 sata ujutro autobusom krenuli prema Pragu. Nakon kratkog odmora, razgledali su Prag uz vodstvo Anastazije, koja im je pokazala grad. Ovo je četvrto putovanje Dučeca u Prag u zadnjih 12 godina, i uvijek ga s veseljem posjećuju.

Petak ujutro su proveli istražujući grad i kušajući lokalnu hranu. Popodne su se pripremali za nastup na festivalu, glačali nošnje i podešavali instrumente. Na festivalu su izveli pjesme i plesove Turopolja pred publikom koja je dolazila iz različitih zemalja. Njihov nastup je bio dobro primljen, a publika je posebno uživala u seniorskom plesu i tamburaškoj izvedbi. Nakon nastupa, uslijedilo je druženje i glazba s gostima iz Rumunjske.

Subota je bila rezervirana za posjet Dresdenu, glavnom gradu njemačke pokrajine Saske. U nedjelju su krenuli prema Hrvatskoj i sretno stigli u Mraclin navečer. Predsjednik Društva, g. Matija Kos, zahvalio se svim članovima, posebno najmlađima, na primjernom ponašanju tijekom putovanja i izvrsnom koncertu. Dučec je tako uspješno zaključio još jedno inozemno putovanje, predstavljajući Lijepu našu, Turopolje i Mraclin na pozitivan način, s uvjerenjem u svijetlu budućnost Društva uz ovako talentiranu mladost.

Izvor: Mraclin.hr