Home Vijesti Kroz dan se očekuje pojačana buka zbog detonacija i preleta zrakoplova

Kroz dan se očekuje pojačana buka zbog detonacija i preleta zrakoplova

Mole se vlasnici dronova da ih ne koriste danas niti u ponedjeljak

PODIJELITE

Danas će se na području Jaruna tijekom dana obilježavati Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske te 31. obljetnica ustrojavanja HV-a. Iz Ministarstva obrane upozoravaju na pojačanu buku uslijed aktivnosti Hrvatske vojske u petak i ponedjeljak, 30. svibnja.

Danas će se do 21 sati na Jarunu održavati Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske te pokazne vježbe pripadnika HV-a, koje će uključivati prelete zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznad Zagreba, detonacije i druge aktivnosti. Generalna proba aktivnosti provodi se u petak, 27. svibnja.

“Tijekom navedenih aktivnosti može se očekivati pojačana buka, odnosno detonacija slabijeg intenziteta na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Također, Ministarstvo obrane RH poziva i moli vlasnike bespilotnih letjelica (dronova) da tijekom petka, 27. svibnja i ponedjeljka, 30. svibnja 2022. godine, sukladno zakonskoj regulativi ne koriste dronove na području Grada Zagreba, a zbog navedenih planiranih aktivnosti povodom 31. obljetnice Hrvatske vojske”, stoji u priopćenju MORH-a.