Home Najave Košarkaški vikend u Gorici: Podržite seniore u važnoj utakmici protiv KK Stoja

Košarkaški vikend u Gorici: Podržite seniore u važnoj utakmici protiv KK Stoja

U nedjelju na teren stupaju mlade snage

PODIJELITE
Foto: KK Gorica / Nenad Mudrinić

KK Gorica se priprema za dinamičan sportski vikend. Ostalo je samo još pet kola do kraja regularnog dijela 1. muške lige, a Gorica se za sada zadržava na trećem mjestu, s nadom da će ostati u vrhu i osigurati mjesto u doigravanju. Prvi korak prema tom cilju je utakmica protiv pulske Stoje, koja je, iako na dnu ljestvice, prikazala iznenađujuće dobre igre tijekom sezone.

Kapetan Ante Mašić, uz to što predvodi svoju momčad na terenu, dijeli svoje znanje kao trener juniora Gorice i trener Zrinjevca 1937. “U subotu nas čeka nas nimalo lak protivnik. Mislim da naši protivnici imaju puno bolju ekipu nego što to  govori njihov trenutni položaj na tablici. Mi smo u Puli izgubili prvu međusobnu utakmicu i to nam najviše govori koliko su dobra ekipa. U svakom slučaju mi se na domaćem terenu nikoga ne bojimo, idemo po pobjedu i pokušat ćemo nastaviti pozitivan niz kojeg imamo u ovoj godini”, govori Mašić.

Miron Češkić, jedan od najmlađih trenera u ligi, na najbolji mogući način privodi kraju svoju debitantsku sezonu na klupi Gorice. “Sljedeće iskušenje pred nama je utakmica protiv KK Stoja koju igramo u subotu u 15 sati na domaćem terenu. U prvom dijelu prvenstva izgubili smo od njih i sada se želimo iskupiti za taj poraz. Ekipa Stoje na posljednjem je mjestu i bori se za opstanak u ligi. Unatoč tome ne smijemo ih podcijeniti i pristup mora biti maksimalan jer ne želimo da nam se ponovi Pula. Pozivam naše navijače da nas podrže, a mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do nova dva boda i učvrstimo 3. mjesto na tablici.”, dodaje Češkić.

Utakmica seniora protiv Stoje održat će se u subotu, 9. ožujka, u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 15 sati.

U nedjelju, mlade snage Gorice preuzimaju centar pozornosti. Juniori će se u 10:45 suočiti s ekipom Zagreba u sklopu 10. kola 1. juniorske lige, dok će dječaci U13 nakon njih igrati protiv ekipe Pešće iz Zagreba u 8. kolu 3. lige za dječake.

Svi ljubitelji košarke pozvani su da ispune tribine i podrže svoje favorite.