Home Koronavirus KORONAVIRUS Preko 80 novih slučajeva zaraze u gradu

KORONAVIRUS Preko 80 novih slučajeva zaraze u gradu

Kreću nove epidemiološke mjere vezane uz trgovine i trgovačke centre

PODIJELITE

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije, do danas do 10,00 sati evidentirano je 12122 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječena je 7721 osoba, a 42 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 4359 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer u županiji je oboljelo ukupno 450 osoba, te od gradova u županiji Velika Gorica ponovo bilježi najviše, i to čak 83. Među oboljelima po općinama, četiri nova slučaja su iz Kravarskog, te jedan iz općine Pokupsko.

Samoizolacija je propisana učenicima 24 razreda osnovnih škola. Podsjećamo, od 30. studenoga do 24. prosinca 2020. godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, u srednjim školama na području Zagrebačke županije nastava se održava online.

Kreću nove epidemiološke mjere vezane uz trgovine

Kako su izvijestili iz N1, od subote pa najvjerojatnije do 10. siječnja, kreću nove epidemiološke mjere koje se tiču trgovačkih centara i dućana, kako bi se ograničio broj kupaca koji istovremeno mogu biti u trgovini. Tako u trgovinu veličine do 10 kvadrata može ući samo jedan kupac, u trgovinama od 11 do 100 kvadrata mora biti jedan kupac na 10 kvadrata, zatim, prodavaonice od 101 do 200 kvadrata mogu istovremeno imati broj kupaca koji se određuje da svatko mora imati najmanje 12 kvadrata. Za prodavaonice od 201 do 2000 kvadrata mora biti osigurano najmanje 16 kvadrata, a oni s više od 2000 kvadrata određuje se da za svakog kupca moraju imati najmanje 20 kvadrata. Za trgovačke centre najveći dopušteni broj kupaca odredit će se tako da za svakog kupca bude osigurano najmanje 16 kvadrata.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

 

Foto: Ilustracija Pixabay