Home Izdvojeno Književna večer s goričkom redateljicom i scenaristicom

Književna večer s goričkom redateljicom i scenaristicom

PODIJELITE

U novom ciklusu ‘Čitanja bez korica’ u Gradskoj knjižnici biti će predstavljeni Velikogoričani čiji tekstovi još uvijek nisu ukoričeni. Jedna od njih je i Romana Rožić velikogorička je kazališna i filmska redateljica i scenaristica, čija je monodrama ‘Mala poduzetnica u velikoj blokadi’, nastala u vlastitoj produkciji i u suradnji s glumicom Anom Katulić, osvojila srca publike pa i izmamila pokoju suzu na nedavno održanoj Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije.

‘Razbacana sjećanja…’ – je zbirka tekstova o Velikoj Gorici osamdesetih i devedesetih godina, okupljalištima mladih, o prijateljstvima, zajedničkoj svakodnevici u gradu koji tada nije nudio mnogo i o generaciji kojoj je i to bilo dovoljno za stvaranje jedne nezaboravne mladosti.

– Ljubav prema pisanju Romane Rožić često ostaje neukoričena – svi oni scenariji, knjige snimanja, redateljske bilješke, pa i web tekstovi – sve se to uglavnom izgubi negdje putem i pretoči u kazališna i filmska ostvarenja, ali ne i u papirnati oblik, i stoga vas pozivamo da nam se pridružite i uživo poslušate raznolike zapise naše svestrane, kreativne i talentirane sugrađanke. – poručili su organizatori ovoga susreta.

Više o ovoj autorici i njezinoj zbirci tekstova ‘Razbacana sjećanja…’ možete doznati večeras od 19 sati u Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.