Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA Slavko Sobin: Šapice

KNJIGA TJEDNA Slavko Sobin: Šapice

Knjiga, uz zanimljive dijaloge, obiluje i preokretima, tako da će pažnja malih čitatelja biti potpuna od početka do kraja

PODIJELITE

Prva knjiga našeg poznatog glumca Slavka Sobina odmah je naišla na pozitivne kritike i djece i roditelja. Šapice su priča o dva psa, o uglađenoj pudlici i uličnom mješancu. Oni, potpuno različiti, drugačijeg porijekla i načina života, drugačijih pogleda na život i iskustva, uz početne nesporazume polako nauče kako cijeniti jedan drugoga te na kraju postaju i prijatelji.

Međutim, ako ste pomislili da je ovo još samo jedna od predvidljivih knjiga kojima na početku odmah znate i kraj, moramo vas razuvjeriti. Knjiga, uz zanimljive dijaloge, obiluje i preokretima, tako da će pažnja malih čitatelja biti potpuna od početka do kraja. Osim toga, knjiga je i vizualno privlačna jer uz lijepe ilustracije Patricia Alejandra Aguera Marina koristi i različite fontove, boje i veličine slova kojima naglašava dijaloge i poučne rečenice. Sve to pridonosi atraktivnosti ove knjige.

Šapice su knjiga koja govori o različitosti te o njezinom prihvaćanju, govori o važnosti prijateljstva, ali i iskrenosti. Također, dotiče se i malo težih tema kao što je npr. neravnomjerna raspodjela hrane u svijetu. Radi toga, uz zabavan ima i poučan karakter.

Slavko Sobin kazališni je, televizijski i filmski glumac i od kad zna za sebe htio je to biti. Ali htio je i pisati. Rođen je u Splitu, studirao u Los Angelesu, ali se vratio kući jer mu je kod kuće najljepše. Voli obitelj, prijatelje, pse i prirodu.

Patricio Aguero rođen je 1977. godine u Meridi, u Venezueli. Bavi se scenografijom, kostimografijom, izradom marioneta, animacijom i ilustracijom. Godine 2002. dolazi u Europu te tako stiže i do Zagreba gdje se u Zagrebačkom kazalištu lutaka bavi scenografijom i kostimografijom. Posljednjih godina radi za Mozaik knjigu te oslikava slikovnice.

 

Pripremila: Morana Peranić