Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA Riana Petanjek: Do kraja svijeta i natrag

KNJIGA TJEDNA Riana Petanjek: Do kraja svijeta i natrag

Pozivamo vas da u utorak, 31. svibnje dođete do knjižnice gdje će autorica održati predavanje i predstaviti ovu knjigu

PODIJELITE

Riana Petanjek široj je publici poznata kao urednica i voditeljica putopisne tv emisije Coolturist, te autorica putopisa u časopisu Auto Klub. Autorica je i knjige putopisa „Slane banane“, čije je treće izdanje u prodaji, a u kojem su opisane pustolovine motorom s njenog dvogodišnjeg putovanja svijetom, kao i najpoznatijom cestom Route 66.

U putopisu „Do kraja svijeta i natrag“ Riana opisuje svoje doživljaje s dvomjesečnog putovanja Latinskom Amerikom. Prolazeći kroz južnoamerički kontinent omeđen oceanima donosi nam najzanimljivije informacije o prirodnim ljepotama i starim običajima, o raznolikim okusima hrane i vrućem tangu na ulicama Argentine. Stranice knjige opisuju vrele pustinje i ledene glečere nestvarno plave boje, jarke boje odjeće autohtonih Indijanaca starijih od drevnih Inka, visoke planine od kojih vam zastaje dah, što od ljepote, što od nadmorske visine i manjka kisika, i oštri vjetar koji šiba obraze do boli. Saznat ćete i zbog čega mjesto na krajnjem jugu, kojim vladaju snijeg i hladnoća, nosi naziv Ognjena zemlja, kako živi narod Uros na plutajućim otocima na jezeru Titicaca i što možete vidjeti, ali i kupiti na tzv. Tržnici za vještice (El Mercado de las Brujas).

Željni adrenalina svakako će se zaputiti na Rutu 40, argentinsku verziju poznate Route 66. Cesta je to koja je duga malo više od 5000 km, a najviši joj je vrh na čak 5000 metara nadmorske visine. Kreće se od sjevernog vrha Argentine, a spušta do juga Patagonije i primamljiva je brojnim bajkerima.

Čak i ako ne volite Južnu Ameriku ili daleka putovanja, ova će knjiga zasigurno probuditi onog malog avanturista u vama koji se skriva u nekom kutku, a za kojeg niste ni znali da postoji. A što se tiče pustolova i svjetskih putnika koji još nisu kročili putevima drevnih Inka i Indijanaca, koji nisu otplesali onaj divni tango uz čašu caipirinhe, koji se nisu popeli na najviši vrh ili otišli na kraj svijeta, ova će im knjiga definitivno postati „lektira“ koja sadrži sve smjernice prilikom sljedećeg planiranja puta.

Pozivamo vas da u utorak, 31. svibnja, u 18:00 sati dođete na Središnji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica gdje će autorica održati predavanje i predstaviti knjigu „Do kraja svijeta i natrag“. Veselimo se vašem dolasku!

Raspoloživost knjige provjerite OVDJE.

Pripremila: Antonia Oroz