Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA Frank Schwieger: Ja, Zeus, i ekipa s Olimpa

KNJIGA TJEDNA Frank Schwieger: Ja, Zeus, i ekipa s Olimpa

Knjiga o Zeusu i njegovoj ekipi potrebna je svima koji vole legende i antiku pa i onima koji misle da o tome sve znaju. Pripremila: Morana Peranić

PODIJELITE

Knjiga Ja, Zeus, i ekipa s Olimpa nastala je kada se Zeusu prekipjelo što već tri tisuće godina ljudi izmišljaju priče o njemu i njegovom bogovima. To je počelo s nekim tipom imena Homer i od tada, kako Zeus kaže, svi pišu poluistine i izmišljotine o njemu, bogovima i junacima. Radi toga je pozvao Hermesa sa zadatkom da od bogova prikupi priče o njihovim životima koje su sabrane u ovoj kući. I jao svima koji se usude posumnjati u njihovu istinitost jer na Olimpu ima još dovoljno munja koje mogu završiti na zemlji s nevjerojatnom preciznošću!

Iako danas postoji puno knjiga grčkih mitova, malo koja će vas zabaviti kao ovaj svojevrsni leksikon grčkih bogova. U njoj bogovi i junaci u prvom licu na humorističan način govore o svojoj obitelji, životu, međusobnim odnosima. Tako saznajemo da Herina kola vuče paun, da je Hermes brz jer ima kapu s krilima, da Odisej priča stvarno dobre izmišljotine, da Orfej svakog začara svojom glazbom, da si Penelopa vrijeme krati tkanjem, a da je Zeusova najdraža životinja kraljevski orao.

Prije svake priče o pojedinom bogu nalazi se njegova ilustracija i nešto poput osobne karte u kojoj su navedene najvažnije osobine pojedinog junaka.

Knjiga o Zeusu i njegovoj ekipi potrebna je svima koji vole legende i antiku pa i onima koji misle da o tome sve znaju. Temelji se na grčkim mitovima koji su obrađeni na šaljiv način te se zbog same tematike ne preporuča mlađima od 12 godina.

Pripremila: Morana Peranić