Home FRIK IZ KVARTA Knjiga “Frik iz kvarta” Zlatka Majseca dostupna je i u digitalnom obliku

Knjiga “Frik iz kvarta” Zlatka Majseca dostupna je i u digitalnom obliku

PODIJELITE
Kolumne objedinjene u knjigu ”Frik iz kvarta”, koja je objavljena ove godine, odnedavno se mogu pročitati i na portalu www.digitalne-knjige.com.  Knjiga se može preuzeti s portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/majsec.php i slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga. 
Sve digitalne knjige objavljene na tom portalu uključene su u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj). Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na tom portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela. Knjiga je dostupna i u ePub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima). 

Tim povodom, na knjigu se osvrnuo i Nenad Grbac s portala www.digitalne-knjige.com podsjetivši kako je knjiga “Frik iz kvarta” nastala na temelju kolumni koje njen autor Zlatko Majsec objavljuje na našem portalu Kronike Velike Gorice.

U tim kolumnama autor bez dlake na jeziku progovara o mnogim stvarima, koje stvaraju probleme današnjim ljudima, a naročito mladima. U knjizi se nalazi i mnogo anegdota i doživljaja, koje je autor sam doživio ili u kojima se zatekao. Ispričani su u obliku kratkih priča, no u svakoj od tih priča ima i nešto osobno i brižno skrivena poruka. 

Takav izravan i vrlo osoban način pisanja zapravo je puno učinkovitiji i bliži običnim ljudima od recimo reklama, koje periodično naručuju kojekakva ministarstva upravo zato jer je autor samom sebi dopustio tu slobodu da se poistovjeti s običnim i svakodnevnim ljudima. Recimo u knjizi ćete pronaći i pjesmu koja govori o spolnosti a počinje ovako: 

Kolekcionar spolnih bolesti 

Djeco,
Slušajte što vam Frik iz kvarta ima za reći
Guma na kotaču katastrofu često spriječi.
Ni kad ste vani, ni kad ste doma
Ne vodite ljubav bez kondoma 

Takav, smiješan ali krajnje iskren pristup svidjet će se naročito mladima jer priznajte naprosto je nemoguće da takvo nešto smisle “Rođo” iz ministarstva ili ostarjela teta iz neke katoličke udruge za koju je čak i nehotičan pogled na suprotni spol – smrtni grijeh. 

Da bi knjiga bila što autentičnija autor je piše jezikom kojim govore ljudi iz Velike Gorice ili općenito većeg djela sjeverne Hrvatske, a to knjizi daje neobičnu draž koju smo nekad davno osjetili čitajući knjigu “Kužiš stari moj” Zvonimira Majdaka. 

Uglavnom knjiga Frik iz Kvarta zanimljivo je i neopterećujuće djelo. Autor ga je očito pisao zabavljajući ponajviše sam sebe, pa je vrlo vjerojatno da će čitanje te knjige zabaviti i razonoditi i vas. 

Naša preporuka: Svakako pročitati! 

U Zagrebu 07. 11. 2017. Nenad Grbac