Home Izdvojeno Klub umirovljenih školnika nakon duže pauze uživao u druženju za Jurjevo i...

Klub umirovljenih školnika nakon duže pauze uživao u druženju za Jurjevo i Dan planeta zemlje

Nadaju se ove godine proslaviti jubilarne 70., 75., 80. pa čak i 95. rođendane članova

PODIJELITE

Klub umirovljenih školnika ovog je vikenda održao tradicionalnu proljetnu akciju u sklopu obilježavanja Dana planeta zemlje i Turopoljskog Jurjeva. Ovo im je jedna od prvih aktivnosti nakon dužeg mirovanja na koje su bili primorani zbog pandemije.

Članovi kluba umirovljene su i starije osobe koje su za vrijeme koronavirusa morale obratiti posebnu pozornost na svoje zdravlje. Ovo vikend druženje zato im je bilo prepuno veselja i zabave na koju su dugo čekali. “Okupilo se 40-ak članova, to su sve osobe koje su radile u školama i koje su vezane uz školski sustav velikogoričkog kraja. Skupili smo se da bismo proslavili dolazak proljeća te da bismo tome dali poetsku i akcijsku notu.”, govori nam Stjepan Kazimir Šipušić, upravnog odbora KUŠ-a.

Poetski dio cijelog druženja obilježili su čitanjem pjesama jednog od članova, Stjepana Viteza, koji nije mogao prisustvovati. Nada Radović Dugandžić predstavila je poeziju čitanjem iz svoje knjige “Život i pjesme”.

Osim poetskim događajima, na imanju Nikole Hrvačića na Brijegu Jajtine, Jurjevo i Dan planeta zemlje obilježili su jurjevskim krijesom te sadnjom cvijeća i jabuke. “Imali smo veseli skup, bilo je malo pjesme, zakuske, a puno uživanja. Najljepše je bilo to što smo se nakon dvije godine raspričali i veselili. Vrijeme nas je poslužilo, bilo je vrlo ugodno. Konačno je klub opet živnuo!”, veselo dodaje Šipušić.

S obzirom na to da se situacija s koronavirusom lagano smirila, već kreću u daljnje pobjede i akcije. Nakon što su u prosincu prošle godine održali promociju za 10 godina KUŠ-a, sada slijedi proslava dana KUŠ-a te jubilarni rođendani. Kako nam govori Šipušić, nadaju se izletom u Međimurje i prigodnom tortom proslaviti jubilarne 70., 75. i 80. rođendane članova. Među njima poseban, 95. rođendan, slavi i jedan član, no njega će zbog zdravstvenog stanja posjetiti kod njega doma. Planove imaju i za jesen, no oni ipak najviše ovise o epidemiološkoj situaciji.