Home Izdvojeno Kiša im ne smeta! Orle slavi Bartolovo uz bogat program, evo što...

Kiša im ne smeta! Orle slavi Bartolovo uz bogat program, evo što vas čeka

Go-kart, pivski festival, storytelling, malonogometni turnir, nastupi bendova.. brojni su razlozi za zaputiti se u Orle

PODIJELITE

U Općini Orle se od petka popodne slavi Bartolovo uz bogat program. Proslava je počela već danas, iako uz kišu, no posjetitelji se polako okupljaju jer je ispred zgrade Općine stigao i putujući pivski festival Beer Đir. “U ponudi imamo različite pive, svijetle i tamne craft pive. Tu su Pale ale, Glider, APA, IPA i druga piva. Zbog kiše neće biti baš kako smo očekivali, ali dobro je.”, govori nam jedna od djelatnica.

Ovakvo događanje ne bi bilo potpuno bez ekipe iz Avanturopolje koji posjetiteljima nude Eco Go-kart utrku i Cornhole, ako ih vrijeme posluži. Kako nam kaže Jasminko Grgar iz Avanturopolja, vozila su namijenjena za djecu i odrasle. “Pripremili smo i Cornhole, ali zbog kiše to trenutno ne možemo organizirati. Ovdje smo dva dana, sve dok ne bude kiše. Naše aktivnosti su djeci inače najinteresantnije.”, govori.

Danas se održava i pub kviz, a od 21 sat okupljene čeka nastup glazbenog sastava Casino Royal benda. U subotu 20. kolovoza, u 16:30 sati održat će se STORYTELLING- interaktivno pričanje priče za djecu uz besplatan ulaz. S početkom u 18:00 sati održat će se pokazna vatrogasna vježba u organizaciji DVD-a Vrbovo, a od 19:00 sati slijedi zabavni program uz tamburaše, bogatu gastronomsku ponudu te dječje igre i napuhanac.

U nedjelju, 21. kolovoza, proslava se nastavlja malonogometnim turnirom koji će startati u 10:00 sati te svečanim blagoslovom konjskih zaprega i jahača u kapeli Sveta tri kralja u Orlima koji je zakazan u 11:00 sati. U 11:30 na rasporedu je sveta misa u spomenutoj kapeli, a od 13:00 sati kreće zabavni program uz glazbeni sastav Sjaj dok će u 14:00 sati započeti nastupi KUD-ova. Organizatori za sve mještane pripremaju besplatan gulaš te zabavni program za djecu, a još zabave slijedi od 20:00 sati uz Pirate.

Nemojte da vas kiša spriječi i dođite slaviti u Orle!