Home Sport Karatistica Franka Jerkin brončana na najvećem karate turniru u Hrvatskoj

Karatistica Franka Jerkin brončana na najvećem karate turniru u Hrvatskoj

Na svome putu do medalje Franka pobjeđuje natjecateljice iz Hrvatske, Francuske, Ukrajine i BiH

PODIJELITE

Pisali smo kako se u Samoboru kroz vikend održao najveći karate turnir u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, Grand prix Croatia, koji je okupio oko 1800 natjecatelja iz 25 država. Uz Karate klub Velika Gorica sudjelovali su i članovi Karate klub Centar iz Velike Gorice. Njihova članica Franka Jerkin osvojila je veliku brončanu medalju nakon pet teških borbi u u uzrastu 11/12 godina -39kg.

“Na svome putu do medalje Franka pobjeđuje natjecateljice iz Hrvatske, Francuske, Ukrajine i BiH, a gubi samo u polufinalnom meču od Slovenije. Uz svoju uzrasnu kategoriju Franka je nastupila i u starijoj, djevojčica 13-14 godina -44kg, no nije bilo više snage za nekakav rezultat. Pobjeđuje u 1.kolu, a u drugom je bila bolja natjecateljica iz Ukrajine.”, govori trener Josip Premužić.

Iz Karate klub Centar nastupio je i Antonio Brletić koji je aktualni prvak Hrvatske u svom uzrastu u 2022.-oj godini. Antonio je nastupio u uzrastu 13-14 godina -44kg, ali nažalost svoj nastup završava u 2. kolu. U prvoj borbi pobjeđuje natjecatelja iz Ukrajine, a u drugoj gubi od Slovaka koji kasnije gubi tako da Antonio gubi i nadu za repasažom i broncom.

“Franka i Antonio su najveće nade karate kluba Centar kojima se ove godine na turnirima priključuje još nekoliko članova kluba. Godina je tek počela i nadamo se velikim uspjesima kluba do kraja ove sezone.”, zaključuje trener Premužić.