Home Gospodarstvo Kante za biootpad ovog tjedna stižu u Okuje, Kušanec, Malu i Veliku...

Kante za biootpad ovog tjedna stižu u Okuje, Kušanec, Malu i Veliku Bunu

Kroz nekoliko mjeseci uspostavlja se i novi sustav zbrinjavanja otpada na području Grada Velike Gorice

PODIJELITE

Mještani naselja Okuje ovaj će tjedan dobiti svoje smeđe spremnike za biootpad. Potom će djelatnici VG Čistoće podijelit će kante u ostalim velikogoričkim naseljima: Kušancu, Maloj i Velikoj Buni, Ključić Brdu, Šiljakovini i Kozjači. Podjela je u tijeku i u Rakitovcu, Turopolju i Ogulincu.

– Korisnici imaju mogućnost odabrati komposter, ukoliko žele svoj kućni biootpad pretvarati u kompost, ili smeđu posudu za biootpad čiji sadržaj će preuzimati na odvoz VG Čistoća (korisnici u stambenim zgradama posude će dobiti prije početka odvoza u 2022. godini). Sukladno usvojenoj Odluci o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Velike Gorice oni korisnici u kućanstvima koji preuzmu komposter umjesto smeđe posude te neće predavati biootpad na odvoz imat će umanjenu cijenu usluge odvoza otpada, mjesečno za 7 kuna – kazali su iz VG Čistoće.

Ako za vrijeme podijele niste bili kod kuće, svoju posudu za biootpad ili komposter možete podići u sjedištu VG Čistoće na adresi Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45. Također možete preuzeti i ispuniti obrazac Zapisnika objavljen na stranicama VG Čistoće kojim netko drugi može preuzeti vašu posudu za biootpad.

Nakon podjele posuda za biootpad u predstojećem vremenu korisnicima će se predati i žute te plave posude za razvrstavanje otpada, a što su pretpostavke za uspostavu novog sustava zbrinjavanja otpada na području Grada Velike Gorice koji nas očekuje za nekoliko mjeseci.