Home Izdvojeno Kako Goricu učiniti boljim i zdravijim mjestom za život?

Kako Goricu učiniti boljim i zdravijim mjestom za život?

PODIJELITE

Film “U tranziciji 2.0” i diskusija s građanima namijenjeni su svima koji misle da se u Velikoj Gorici ne dešavaju zanimljive stvari, ili bi željeli da se pokrenu korisne inicijative poput urbanih vrtova ili besplatnih popravljaonica.  Zelena mreža aktivističkih grupa (Udruga ZMAG) u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica u četvrtak u 19 sati  prezentirat će mogućnosti za svakog pojedinca koji želi doprinijeti stvaranju održive zajednice u Velikoj Gorici. Ulaz je slobodan.

– Svjesni smo da se već sad suočavamo s velikim krizama današnjeg vremena – s ekonomskom krizom, klimatskim promjenama i poskupljenjem, a i mogućim nestašicama fosilnih goriva. Umjesto da samo pričamo o problemima, ovim događajem pokazujemo moguća rješenja. Pozivamo sve koji žele dobiti inspiraciju i osmišljavati lokalne poduhvate koji jačaju zajednicu i povezuju nas u društvo u kojem se i s manje novca može živjeti i ljepše i bolje – poručuju iz ZMAG-a.

MNOGI SU USPJELI

Film Emme Goude “U tranziciji 2.0” govori o globalnom tranzicijskom pokretu za prijelaz u društvo s manje nafte i vjerojatno manje novca, ali s većom kvalitetom življenja. To je niz od 16 priča sa 7 kontinenata u kojima obični ljudi rade izvanredne stvari. U njemu su prikazana mjesta koja tiskaju vlastiti novac, posvuda uzgajaju hranu, lokaliziraju ekonomiju i grade vlastite sunčane elektrane. Ovaj pokret za stvaranje održivih zajednica je ideja koja se viralno širi planetom, društveni eksperiment u nošenju s  nesigurnim vremenima uz usmjerenost na rješenja.

– Diskusija nakon filma će pokazati što sve želimo i možemo u našem gradu i u našem kvartu, a najavit ćemo i događaje kojima krećemo u stvaranje održive zajednice u Velikoj Gorici – objasnili su iz Udruge ZMAG.