Home Izdvojeno Još jedni uspješni Dani karijera Veleučilišta Velika Gorica – susret studenata sa...

Još jedni uspješni Dani karijera Veleučilišta Velika Gorica – susret studenata sa svijetom rada

Tijekom pet dana studentima je predstavljeno tridesetak tvrtki, ustanova, agencija i udruga

PODIJELITE

Veleučilište Velika Gorica je od 18. do 22. ožujka pripremilo niz zanimljivih sadržaja u sklopu Dana karijera -predavanja, radionice, panele, izložbe. Studenti su imali prilike čuti odlične poduzetničke priče bivših studenata Veleučilišta, kao i njihova iskustva u svijetu rada.

Sve to mogli su kroz organizirane korisne radionice, primjerice o komunikacijskim vještinama u poslovnom svijetu ili kako napisati molbu i životopis prilikom traženja zaposlenja. Studentima je predstavljena Cisco akademija, koja djeluje u sklopu Veleučilišta kao jedna od mogućnosti cjeloživotnog obrazovanja. Provedeno je i niz predstavljanja ustanova, tvrtki, agencija i udruga za studente svih studijskih programa.
Studenti upravljanja u kriznim uvjetima i kriznog menadžmenta imali su priliku poslušati iskustva predstavnika Hrvatske vatrogasne zajednice, Ravnateljstva civilne zaštite (MUP RH), Hrvatskog Crvenog križa i Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa.

Studentima Logističkog menadžmenta predstavljena je tvrtka Orbico Group, dok su studenti motornih vozila upoznati s radom Gašparić Grupe i Udruge Formula Student Alpe Adria. Za polaznike studija Održavanje zrakoplova organizirano je predstavljanje dviju velikih tvrtki Croatia Airlinesa i Zrakoplovno-tehničkog centra.

Uz to, održala se vrlo uspješna panel rasprava na kojoj su svoj doprinos dali predstavnici Croatia Airlinesa, Zrakoplovno-tehničkog centra, Gašparić auta, Razvojne agencije Ve-Go-Ra i Udruge Formula Student Alpe Adria, ali i studenti Veleučilišta koji su se aktivno uključili u raspravu na temu vještina i znanja potrebnih za svijet rada.
Kako niti jedan segment ne bi bio zapostavljen, organizirano je i predavanje o Erasmus iskustvima studenata Veleučilišta.

Dani karijera završili su u petak vodičem kroz karijere u optometriji, s obzirom na to da su mnogi studenti završenog studija Očna optika danas uspješni mladi ljudi koji u privatnom poslovanju razvijaju vlastite karijere.

Tijekom pet dana studentima je predstavljeno tridesetak tvrtki, ustanova, agencija i udruga. Studenti su pokazali zanimanje te su obišli štandove izlagača, poslušali zanimljive prezentacije te stupili u kontakt i s potencijalnim poslodavcima, što je i glavni razlog organizacije Dana karijera.