Home Kultura Još jedna projekcija animiranog filma Čudesna šuma za djecu sa senzornim teškoćama

Još jedna projekcija animiranog filma Čudesna šuma za djecu sa senzornim teškoćama

Projekcija u kinu Gorica namijenjena je svoj djeci "Tako pomažemo djeci s poremećajem senzorne integracije, ali i djeci bez navedenih poremećaja da se upoznaju, da shvate i prihvate različitosti. "

PODIJELITE

Nakon velikog interesa javnosti, Kino Gorica organizira još jednu projekciju animiranog filma Čudesna šuma za djecu sa senzornim teškoćama. Prva projekcija bila je organizirana za djecu iz Centra za odgoj i obrazovanje, no ova je namijenjena baš svima, i djeci bez navedenih poremećaja. U Kinu Gorica će tako 5. 6. u 16:30 sati biti prikazan animirani film iz 1986. godine ČUDESNA ŠUMA, snimljen u suradnji hrvatske produkcijske kuće Croatia Film i američke Fantasy Forest. Prvi je to hrvatski dugometražni crtani film, a režirali su ga Milan Blažeković i Doro Vlado Hreljanović prema scenariju nastalom po originalnoj priči Sunčane Škrinjarić.

Tako pomažemo djeci s poremećajem senzorne integracije, ali i djeci bez navedenih poremećaja da se upoznaju, da shvate i prihvate različitosti. Na ovaj način pokušavamo biti otvoreni za sve, osobito za djecu koju zbog svojih senzornih i ostalih poteškoća roditelji ili odgajatelji obično ne dovode u kino i koja su na taj način zakinuta za jedno od najljepših iskustava u životu svakog čovjeka.”, govore iz POUVG.

Dio je ovo programa Senzornih projekcija koje poštuju dječju senzibilnost i različitost, a koji provodi Hrvatski filmski savez. Riječ je o inkluzivnom kinoprogramu čiji je moto “kino za sve i dostupno svima”, a tijekom kojeg djeca mogu šetati, kretati se, razgovarati, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, doći u pratnji roditelja, nastavnika i prijatelja.

Senzorne projekcije su uvijek besplatne za djecu i pratnju.