Home Izdvojeno Jedini u Županiji: Povijesnoj vojnoj postrojbi potpora od 30 tisuća kuna

Jedini u Županiji: Povijesnoj vojnoj postrojbi potpora od 30 tisuća kuna

PODIJELITE

Grad Velika Gorica dodijelio je Plemenitoj opčini turopoljskoj potporu od 30 tisuća kuna za promociju Turopoljskog banderija, povijesne vojne postrojbe.

Autotim

– 15 tisuća kuna za troškove banderija na manifestacijama u Republici Hrvatskoj i Velikoj Gorici te 15 tisuća kuna za nabavku njihove opreme – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

– Nadamo se da ćemo opravdati povjerenje Grada i novčana sredstva koja ste nam dodijelili te da će naš banderij dostojno prezentirati grad Veliku Goricu i Plemenitu opčinu širom Hrvatske – naglasio je župan Plemenite opčine turopoljske, Mihael pl. Pavišić.

banderij1

Gradonačelnik je najavio reviziju Sporazuma koji definira odnose Grada i POT-a.

– To ćemo učiniti kako bi vidjeli na kojim područjima Grad može više pomoći. Mi radimo na tome da naši odnosi postanu kvalitetniji – dodao je Barišić.

Podžupan Juraj pl. Odrčić ističe kako je Turopoljski banderij jedina povijesna postrojba Zagrebačke županije koja nju i Veliku Goricu predstavlja po cijeloj Hrvatskoj.

– U godini dana sigurno imamo 60 izlazaka, od Dubrovnika do Vukovara. Samo to govori koliko su nam bitna ova sredstva, kako bi i dalje mogli kvalitetno raditi. Danas je banderij bio na dočeku žena ambasadora Hrvatske, za vikend su bili u Osijeku, na našoj kobasijadi, u petak u Brezovici, nekoliko dana ranije u Požegi – objasnio je Odrčić.