Home Izdvojeno Jane zasjale i u Turskoj

Jane zasjale i u Turskoj

PODIJELITE

Gorički ženski vokalno-instrumentalni sastav Jane u Istanbulu je na Međunarodnom festivalu i natjecanju pjevačkih zborova osvojio treće mjesto i brončanu medalju. Uspjeh je značajan jer na natjecanju je sudjelovalo 18 zborova iz 12 zemalja.

Osim predstavnika Hrvatske, nastupili su i sastavi iz Belgije, Bugarske, Cipra, Češke, Slovačke, Kine, Poljske, Rumunjske, Srbije, Španjolske i Turske.

jane.jpg

aa– Istanbul u sjećanju, peharček u rukama – vince bumo spili! Naših prvih 10 godina začinili s još malo odličja. Trajno ostaju zabilježeni trenuci kad ni publika ni žiri nisu mogli odoljeti našoj zavičajnoj pjesmi i ljepoti Jana. Sretni i umorni vratili se domaji pa u nove radne pobjede. Hvala svima na podršci, ponosni smo što vas imamo – napisale su Jane na svojoj facebook stranici.

Inače, na ovogodišnjem International Istanbul Chorus Competitionu zagrebački je Komorni zbor “Ivan Filipović u kategoriji mješovitih zborova osvojio prvo mjesto i zlatnu plaketu (96 bodova) te još jednu posebnu nagradu te tako postigao novi upjeh pridodavši novo zlato sada već poprilično bogatoj kolekciji najvrednijih nagrada.

[print_gllr id=28335]