Home Vijesti Iz Skloništa za životinje poslali upozorenje vlasnicima pasa

Iz Skloništa za životinje poslali upozorenje vlasnicima pasa

"U slučaju da šetate pse tom rutom molimo vas da pripazite na svoje ljubimce"

PODIJELITE

Sklonište za životinje Velika Gorica objavilo je informaciju kako su dobili dojavu o ostavljenom otrovu za štakore. Kako navode, primili su obavijest od jedne vlasnice pasa koja je šetala psa koji je pojeo otrov za štakore.

Riječ je o lokaciji kod jezera Čiče kod šljunčare. Otrov za štakore se nalazio u logorskoj vatri koju koriste ribiči. Ovaj otrov može biti u tekućem obliku ili u obliku granula te komadića, a vrlo je privlačan za pse zbog intenzivnog mirisa. Trovanje otrovom za štakore nije rijetka situacija u veterinarskim stanicama. Do trovanja kućnih ljubimaca može doći tako da pas ili mačka direktno pojedu postavljene mamke ili ukoliko pojedu i/ili dođu u kontakt sa izlučevinama (krvlju) otrovanog glodavca. Otrov za štakore kod psa i mačke ima isti učinak i način djelovanja kao i kod glodavaca, u periodu od oko pet do sedam dana nakon unošenja u organizam će izazvati krvarenje.

Apel su poslali kako bi vlasnici pripazili na svoje pse. “U slučaju da šetate pse tom rutom molimo vas da pripazite na svoje ljubimce.”, govore iz Skloništa.