Home Sport Iva Jerković nova je teniska zvijezda koja se smjestila među najbolje mlade...

Iva Jerković nova je teniska zvijezda koja se smjestila među najbolje mlade tenisače svijeta

Ove godine Iva je odigrala već 22 meča

PODIJELITE

Već ste možda čuli za Ivu Jerković, svestranu djevojčicu koja niže uspjehe kako u sportu, tako i u školi i u glazbenoj školi. Iva Jerković, rođena 2010. godine, polaznica je 6.a razreda OŠ Velika Mlaka i 5. razreda Umjetničke škole Franje Lučića u Velikoj Gorici. Unatoč mnogobrojnim obavezama u dvije škole i ljubavi prema klaviru i glazbi, Iva strastveno trenira tenis od svoje šeste godine u zagrebačkom Teniskom klubu Zagi.

Iva rastura na teniskim terenima i sasvim je već jasno da Velika Gorica ima malu tenisku zvijezdu. Pažnju medija Iva je privukla pobjedom u „Kinder Joy of moving Tennis Trophy“ održanom krajem 2021. godine u Zagrebu, nakon kojeg je se družila s najboljim mladim tenisačima svijeta na međunarodnom Mastersu u Sportskom centru „Rafa Nadal“ u Manacoru na Mallorci. Tu je Iva briljirala izborivši 3. mjesto u paru sa Sofijom s Malte.

Ove godine Iva je odigrala već 22 meča. Jedan od važnijih odigrala je na Memorijalu „Vlade Živkovića“ na kojem je u parovima i pojedinačno osvojila 2. mjesto. Memorijal je održan 30. travnja na terenima Teniskog kluba Ponikve, a nastupilo je 16 djevojčica do 12 godina iz cijele Hrvatske.

Osim tenisa, Iva se sa školskom ekipom natjecala u odbojci, košarci i atletici i svaki put su se vratili s medaljom. Priprema se za državno prvenstvo Hrvatske u Čakovcu gdje će igrati s najboljim tenisačicama do 12 godina.