Home Vijesti ISPROBAJTE I oživite svoje stare fotografije, baš poput ove seljaka iz Turopolja

ISPROBAJTE I oživite svoje stare fotografije, baš poput ove seljaka iz Turopolja

Jednostavnim prenošenjem fotografije ta osoba s portreta će se pomicati, gledati i zaista izgledati živo

PODIJELITE

Društvenim mrežama se posljednjih dana širi vrlo zanimljiva mogućnost kojom možete oživjeti stare portrete. Radi se o stranici Myheritage.com koja kroz svoj sustav uz pomoć računalne inteligencije omogućava “oživljavanje” osoba na slici. Jednostavnim prenošenjem fotografije ta osoba s portreta će se pomicati, gledati i zaista izgledati živo.

Tako su djelatnici Muzeja Turopolja danas oživjeli i sliku iz stalnog postava. “Upoznajte našeg seljaka u turopoljskoj narodnoj nošnji! Slika je izrađena 1881. godine u tehnici ulja na platnu, a autor je Carl Weingärtner.“, navode.

Isprobajte i vi!

Da biste isprobali isto sa svojom željenom  fotografijom, potrebno je prijaviti se na stranicu i prenijeti portret u navedeni prozor. Osim te mogućnosti, stranica My Heritage nudi mnogo mogućnosti poput stvaranja obiteljskog stabla, pretraživanja članova šire obitelji i slično.

Stranica na kojoj trebate objaviti fotografiju nalazi se OVDJE, a za korištenje je potrebna prijava. Ujedno, besplatno možete isprobati samo par fotografija pa te mogućnosti dobro iskoristite!