Home Izdvojeno Iskusite ljepote rijeke Kupe: Otvorene su prijave za “Kupski plov 2023”

Iskusite ljepote rijeke Kupe: Otvorene su prijave za “Kupski plov 2023”

Ovim događajem će Općina Pokupsko obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

PODIJELITE

Općina Pokupsko organizira “KUPSKI PLOV 2023” povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Ovaj događaj će se održati 5. kolovoza 2023. godine na etapi koja prolazi od Lijevih Štefanki do Pokupskog.

Pozivaju se sve zainteresirani da se pridruže ovom kajakaškom plovu koji će započeti na glavnom kupalištu u Lijevim Štefankima i završiti na glavnoj plaži u Pokupskom (ŠRC Pokupsko). Kotizacija po osobi iznosi 10,00 € po prijavi, a uplate se primaju do 2. kolovoza 2023. godine. Kotizaciju je moguće platiti u Općini Pokupsko na adresi Trg Pavla Štoosa 15 (kod blagajnice Martine Šandor Klasnić) ili na samom startu događaja.

Okupljanje sudionika će biti u 14 sati na ŠRC Stari Grad (Pokupsko), a polazak se očekuje u 15 sati s glavnog kupališta u Lijevim Štefankima. Za prijevoz do Lijevih Štefanki bit će organizirani kombiji i vlastiti automobili.

Tijekom plova planirana su tri kratka zaustavljanja na postajama: Saldum – Auguštanovec, Brodišće – Auguštanovec i Lijevi Degoj. Općina Pokupsko će organizirati prijevoz opreme u suradnji s udrugama koje djeluju na području Općine Pokupsko.

Hrana i piće (voda i sok) bit će osigurani na startu i cilju događaja. Sudionicima se preporučuje korištenje zaštitne opreme poput kaciga i prsluka za spašavanje, kao i sredstava za zaštitu od sunca. Sudjelovanje na događaju je izričito na vlastitu odgovornost.

Za prijavu na događaj potrebno je ispuniti i potpisati prijavnicu te je dostaviti u prostorije Općine Pokupsko na adresi Trg Pavla Štoosa 15, 10414 Pokupsko ili putem e-pošte na adresu euprojekt@pokupsko.hr najkasnije do 2. kolovoza 2023. godine. Prijavnicu možete pronaći na sljedećem linku  https://pokupsko.hr/kupski-plov-2023/.

Kupski plov je jedinstveno događaj koji obilježava važne datume i promiče aktivno sudjelovanje u sportskim aktivnostima na prekrasnom rijekom Kupom.