Home Vijesti Iskoristite županijska sredstva za izradu EU projekata

Iskoristite županijska sredstva za izradu EU projekata

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Zagrebačka županija odlučila je dodijeliti 200 tisuća kuna mikro, malim i srednjim poduzetnicima kako bi im olakšala apliciranje na EU fondove. Ovom pomoći želi se ojačati konkurentska sposobnost poduzetnika te ih poticati na korištenje sredstava iz fondova i programa Europske unije.

– Potpore će se dodjeljivati za stručnu pomoć konzultanata za usluge pisanja prijave projekata na natječaje u okviru operativnih programa Republike Hrvatske koji će se financirati iz fondova i programa Europske unije – rekli su iz Ureda župana Zagrebačke županije.

Natječaj je otvoren do 1. prosinca. Prijaviti se mogu svi poduzetnici koji imaju sjedišta na području Zagrebačke županije, podmirene obveze prema zaposlenicima te ugovorenu ili naručenu uslugu tehničke pomoći, ali je važno i da se ne financiraju iz drugih potpora.

– Maksimalni iznos potpore koji jedan poduzetnik može ostvariti je do 50 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 20.000 kuna, pri čemu treba naglasiti da se jednom poduzetniku temeljem ovog natječaja može dodijeliti samo jedna potpora – poručuju iz Ureda župana Zagrebačke županije.

Prijave se dostavljaju preporučenom pošiljkom na adresu – Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb ili osobno na istu adresu u pisarnicu na 6. katu.