Home Gospodarstvo Iskoristite gradski novac za zaštitu vinograda i voćnjaka

Iskoristite gradski novac za zaštitu vinograda i voćnjaka

PODIJELITE

Nakon što poljoprivrednici zbrajaju štete nastale od suše koja je pogodila velikogoričko područje, neki od njih tome će pridodati i štetu nastalu od olujnog nevremena praćenog tučom, koje je subotu pogodilo šire gradsko područje. PROTUGRADNA4

Kako bi pomogao proizvođačima da zaštite od vremenskih neprilika svoje usijeve i nasade, Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za subvencioniranje podizanja protugradnih mreža za 2015. godinu.

Natječaj je raspisan za obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju status fizičke osobe ili obrtnika i pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti. Sredstva koja su osigurana su bespovratna i moći će biti upotrebljena samo za nabavu protugradnih mreža i potrebne armature. Natječaj je otvoren do 13. studenoga 2015. godine.

– Uz poticaj za protugradne mreže, Grad sufinancira i premije osiguranja biljne i stočarske proizvodnje. Natječaj je otvoren do 30. listopada ove godine ili do utroška sredstava. Osim standardnih uvjeta da su tražitelji subvencije upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, oni moraju imati prebivalište i proizvodnju na području Grada Velike Gorice – rekla je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Zlata Filipović.