Home Izdvojeno Ines Grdenić na seniorskom prvenstvu Hrvatske osvojila srebrnu medalju

Ines Grdenić na seniorskom prvenstvu Hrvatske osvojila srebrnu medalju

PODIJELITE
foto: Karate klub Velika Gorica

Ines Grdenić je u subotu 10. ožujka nastupila u Zagrebu na seniorskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji -50kg i osvojila srebrnu medalju. Ines je u prvoj borbi pobijedila predstavnicu splitskog Zanshina, a u idućem kolu aktualnu prvakinju Hrvatske od koje je izgubila zadnje državno seniorsko prvenstvo. Finalnu borbu izgubila je od predstavnice karate kluba Croherc i to tijesno u produžetku rezultatom 0:1.

– Jako dobro odrađeno seniorsko prvenstvo i možemo biti ponosni prikazanim, no ipak malo ostaje gorak okus jer Ines samo nedostaje ta titula svih uzrasta. Ne sumnjamo da će doći i vrijeme kada će se kao seniorka popeti na najviše postolje i nastupiti prvi put na seniorskom europskom ili svjetskom prvenstvu – rekao je Goran Živković, trener Karate kluba Velika Gorica.

foto: Karate klub Velika Gorica

U isto vrijeme, kadeti i juniori Karate kluba Velika Gorica nastupili su ovog vikenda na jakom međunarodnom turniru u Bratislavi Grand Prix Slovakia koji je okupio oko 1900 natjecatelja iz 26 zemalja. Grand Prix Slovakia je kategorizirani turnir po kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora i jedan od najjačih turnira u ovom dijelu Europe.

– Nažalost ostali smo bez plasmana, no zadovoljni ukupnim dojmom. Najbliže medalji bio je Petar Orešković u juniorima -61kg, ali gubi u repasažu u meču za broncu rezultatom 0:1. Petar je pobijedio u tri borbe (8:5, 7:0, 1:1), poraz u polufinalu od Slovaka 0:4, te u borbi za broncu od Ukrajinca 0:1. Igor Vrban i Mia Mijović gube u repasažnim borbama, dok Borna Novak i Dominik Kučan gube u drugom kolu. Sveukupno, zadovoljni nastupom na vrlo jakom Grand Prix Slovakia – zaključio je Živković.