Home Izdvojeno Ines Grdenić drugu godinu za redom seniorska prvakinja Hrvatske!

Ines Grdenić drugu godinu za redom seniorska prvakinja Hrvatske!

"Ines je svaku borbu odradila odlično ne puštajući protivnicama ikakvu nadu za pozitivnim rezultatom"

PODIJELITE
Foto: Karate klub Velika Gorica

U Rijeci se kroz vikend 26.-27.03. održalo prvenstvo Hrvatske u borbama za seniore i seniorke na kojem je s tri člana nastupio i Karate klub Velika Gorica. Na prvenstvu su naš grad predstavljali
Mia Mijović, Ines Grdenić i Petar Orešković, a vratili su se s odličnim rezultatima!

Ines Grdenić je drugu godinu zaredom osvojila titulu seniorske prvakinje Hrvatske u kategoriji -50 kilograma! “Ines je svaku borbu odradila odlično ne puštajući protivnicama ikakvu nadu za pozitivnim rezultatom. Takvo je bilo i finale gdje se našla sa protivnicom od prošle godine te uvjerljivo pobijedila rezultatom 4:0. Usprkos ozljedama i pehovima unatoč samog prvenstva, uspjela je odraditi najbolje mečeve otkada nastupa na seniorskim državnim prvenstvima.”, govore iz kluba o njenim borbama.

Državno prvenstvo jedno je od dva izborna turnira za Europsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u Turskoj krajem svibnja. Mia Mijović (-55 kg) i Petar Orešković (-60 kg) zaustavljeni su u prvom kolu bez šanse za repasažom jer su njihovi protivnici izgubili iduću borbu.

Nastavak sezone će za karatiste biti aktivan. Idućeg vikenda kadeti, juniori, U21 i seniori nastupaju na turniru TAD CUP u Rijeci, a nakon toga slijede turniri u Čačku, te Maloj Subotici i Ivanić Gradu za U14 uzraste. 16 natjecatelja se uz to priprema i za prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i U21.

“Gotovo svaki vikend imamo turnir, a ponosni smo da imamo jednu seniorku sa velikim izgledima za odlazak na Europsko seniorsko prvenstvo, 16 kadeta, juniora i U21 koji će se boriti da izbore Europsko prvenstvo u Češkoj, te preko 20 natjecatelja U14 uzrasta od kojih je veliki dio njih već osvajači medalja sa državnih prvenstava.”, zaključuju iz kluba.