Home Izdvojeno Idućeg tjedna ponovno “Petek na Gorice”: Gableci, kolači, nakit, suveniri, odjeća..

Idućeg tjedna ponovno “Petek na Gorice”: Gableci, kolači, nakit, suveniri, odjeća..

PODIJELITE
Foto: Dario Drvodelić

Nakon što su prošli malo hladniji dani, s početkom ožujka nam ponovno stiže manifestacija Petek na Gorice. Sve se nastavlja na poznatoj lokaciji u Parku Plemenite opčine turopoljske, kod Muzeja Turopolja.

U petak, 1. ožujka, sve počinje u 11 sati, a i ovog puta se sprema Mljac plac i Art plac. Imat ćete priliku degustirati i kupiti proizvode lokalnih OPG-ova, ali i provjeriti ponudu tradicionalnih suvenira, rukotvorina i nakita.

Među izlagačima bit će Štrukli Cipov by Ivana, Vukovina u srcu, OPG Kolarić, OPG Balažić, OPG Branko Kovačić, OPG Marija Robić, Društvo žena Buševec, Klub žena Pokupsko, Društvo žena Kozjača, Društvo žena Novo Čiče, OPG Bedeković, OPG Starinec, OPG Polančec, OPG Bakin recept te Društvo žena Anđela Lovreković Mraclin. Pripremat će razna jela poput sarme, štrukli, kotlovine, graha s kobasicama, ali i domaće deserte poput makovnjače, gibanice sa sirom, sirupe, likere..

Uz njih će na Art placu biti Megy design, Božidar Petras, Mogut, MartArt, Đurđa Stijović, Etno udruga Kurilovec, Global studio design, OPG Rosa, Kreativna ovčica, Venir result, Ruže Šimak i OPG Zagorec.

Sudjelovat će i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo kao i na dosadašnjim manifestacijama, a za glazbeni program bit će zaduženi učenici Gimnazije Velika Gorica

Iz Turističke zajednice pozivaju da dođete po gablec, fine deserte ili jednostavno opuštanje nakon posla.