Home Izdvojeno I dalje sunčano i vruće, evo kada nas očekuje osvježenje

I dalje sunčano i vruće, evo kada nas očekuje osvježenje

PODIJELITE

Pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne, a osobito prema kraju dana jače naoblačenje uz pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren u početku jugozapadni, a tijekom popodneva u postupnom skretanju na sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka oko 34 stupnjeva Celzija, vrijeme za danas prognozira DHMZ.

Sutra ujutro očekuje se oblačnije uz pljuskove i grmljavinu. Popodne će se razvedriti, dok će se krajem dana ponovo naoblačiti i mogući su pljuskovi. Temperatura će biti nešto niža, do 31 stupanj Celzija.

U četvrtak se očekuje stabilnije vrijeme – suho i sunčano, ali ne vruće kao zadnjih nekoliko dana. Temperatura bi se trebala kretati između 20 ujutro te 29 tijekom dana. Sunčano, toplo i suho očekuje se i za vikend, a temperatura će biti od 27 do 30.

Zbog vrlo visokih temperatura, Meteoalarm je za Zagrebačku regiju izdao narančasto upozorenje. – Mogući su lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom i prolazno jakim vjetrom! Vjerojatnost grmljavine je između 30 i 60 posto – poručili su.

Biometeorološka prognoza nepovoljna je za gotovo cijelu Hrvatsku. – Biometeorološke prilike će biti malo povoljnije nego prethodnog dana, no još uvijek nepovoljne ili razmjerno nepovoljne. I dalje treba provoditi zaštitu od vrućina i UV zračenja osobito kod kroničnih bolesnika, starijih osoba i male djece – zaključili su te poručili kako će krajem tjedna prilike biti povoljnije, a da se manji umor očekuje kod osjetljivijih ljudi i kroničnih bolesnika u najtoplijem dijelu dana. Preporučuju zaštita od UV zračenja, laganu prehranu i dovoljno tekućine.

Još danas postoji velika opasnost od toplinskih valova na području Zagrebačke regije, sutra umjerena, a od četvrtka je neće biti.