Home Vijesti HZJZ u ljetnoj javnozdravstvenoj kampanji: Nema maženja bez paženja!

HZJZ u ljetnoj javnozdravstvenoj kampanji: Nema maženja bez paženja!

Od 15. lipnja do 4. rujna provodi ljetnu javnozdravstvenu kampanju na temu zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja

PODIJELITE

Hrvatski zavod za javno zdravstvo od 15. lipnja do 4. rujna provodi ljetnu javnozdravstvenu kampanju na temu zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja pod sloganom “Nema maženja bez paženja”.

Naglasak kampanje je na mladima koji su često suočeni sa zbunjujućim i proturječnim informacijama iz nepouzdanih izvora. Od iznimne je važnosti omogućiti mladima pristup točnim i provjerenim informacijama.

U sklopu ovogodišnje kampanje “Nema maženja bez paženja” provodi se online edukaciju putem objava i kvizova na društvenim mrežama. Najoriginalnije fotografije, videozapise i slogane kao i najbrže točne odgovore na kvizove znanja HZJZ će darivati poklon paketima “Nema maženja bez paženja!”

Foto: Unsplash

Nadalje, tijekom ljetnih mjeseci, putem info panoa, svlačionica na plažama i plakata u ljekarnama biti će prikazane preventivne poruke kako bi se potaknula svijest svih građana, a ponajviše mladih o važnosti očuvanja i unaprijeđenja spolnog te reproduktivnog zdravlja.

Detaljne informacije u svezi kampanje dostupne su na službenoj web stranici projekta Živjeti zdravo i na svim društvenim mrežama projekta.

HZJZ poziva sve zainteresirane da svakog tjedna šalju i podijele s njima fotografije/videozapise pored njihovih plakata, info panoa i svlačionica na plažama.

– Uključite se i podijelite s nama i vaše slogane na temu spolnog zdravlja. Najoriginalnije darujemo poklon paketima Nema maženja bez paženja – kazali su iz HZJZ-a.