Home Velikogoričani na djelu Humanitarna akcija u OŠ Vukovina pokazala veliko srce mališana

Humanitarna akcija u OŠ Vukovina pokazala veliko srce mališana

"Za početak smo skromno postavili tri kartonske kutije, no već nakon par dana te tri kutije bile su pune, a paketići su i dalje pristizali."

PODIJELITE
Foto: OŠ Vukovina / Facebook

Gotovo sve škole i vrtići u Velikoj Gorici i šire su u vrijeme prije blagdana pokrenuli humanitarne akcije. Uvijek nam je lijepo vidjeti da su one prošle vrlo uspješno, ali i da su pokazale koliko su mališani i njihovi roditelji spremni pomoći onima u nevolji.

Tako je vrlo uspješno prošla i humanitarna akcija u OŠ Vukovina. Plan im je bio prikupiti potrepštine za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusa kako bi im uljepšali Božić i razveselili ih. “Javila se ideja, napravili smo planove, povezali se s lokalnom organizacijom VG Legacy i krenuli u realizaciju. Za početak smo skromno postavili tri kartonske kutije, no već nakon par dana te tri kutije bile su pune, a paketići su i dalje pristizali. Naši učenici, roditelji, učitelji i ostali djelatnici pokazali su veliko srce darujući sitnice koje drugima znače mnogo.”

U akciju su se uključile i područne škole te su i njihove poklone pridodali svemu što su skupili u matičnoj školi. Kombi je na kraju bio pun pa su uz Daliju Zubek iz VG Legacy pakete dostavili u dvoranu, a koji su na kraju stigli do djece u potrebi. “Nadamo se da smo time nekoga razveselili za Božić i božićne blagdane, a naše učenike naučili da sreća raste kad ju dijelimo.”, zaključuju iz škole i zahvaljuju svima na sudjelovanju i pomoći.