Home Izdvojeno Hrvatsko pjevačko društvo ”Kučani” gosti su 188. Matičinog četvrtka

Hrvatsko pjevačko društvo ”Kučani” gosti su 188. Matičinog četvrtka

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Sutra će se u Muzeju Turopolja u 19 sati na Matičinom četvrtku predstaviti mješoviti zbor i muška vokalna skupina Stari pajdaši HPD-a ”Kučani”. Mješoviti zbor ima 36 aktivnih članova i njeguje zborno pjevanje u troglasju i četveroglasju te imaju repertoar domaćih kajkavskih popevki, obrade narodnih napjeva, pučkih crkvenih, liturgijskih i harmoniziranih pjesama, duhovnih šansona, popularnih pjesama s raznih festivala. Muška vokalna skupina Stari pajdaši njeguje stare, često zaboravljene, turopoljske pjesme i napjeve, nematerijalnu baštinu koja je na granici zaborava.

Voditelj mješovitog zbora i dirigent je maestro Branko Puceković, a voditelj muške skupine je muzičar i skladatelj Siniša Belošević. HPD-a ”Kučani” su imali i dječji zbor od 2010. godine. Ove godine nije djelovao, ali u planu je njegovo ponovno aktiviranje.

Mješoviti zbor do sada je imao preko 200 javnih nastupa na području Velike Gorice, Zagrebačke županije, Zagreba i šire. Dobitnik je srebrne nagrade na međunarodnom natjecanju Zlatna lipa Tuhlja 2013., te brončane nagrade na međunarodnom natjecanju zborova Aurora cantat u Karlovcu 2015. s dirigentom Sinišom Beloševićem, i 2017. godine s dirigentom Branko Pucekovićem.

Muška skupina do sada je imala preko 20 javnih nastupa na području Velike Gorice, Zagreba, u Petrinji i Krapini gdje je ostvarila zapažen uspjeh. U Osijeku je osvojila brončanu nagradu na međunarodnom natjecanju zborova.