Home Gospodarstvo Hrvatska Pošta u 2021. donosi novitete, a pojasnili su i razlog kašnjenja...

Hrvatska Pošta u 2021. donosi novitete, a pojasnili su i razlog kašnjenja pošiljaka

Navode da su pripremili sve raspoložive kapacitete u iščekivanju kraja godine

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Sukladno Razvojnoj strategiji Pošta2022, a prativši zahtjeve e-trgovine i trendove, u poslovanju Hrvatske pošte nadolazeće 2021. godine, svojim značajem i dinamikom realizacije spremaju nam dva noviteta. Namjeravaju postaviti tzv. ‘paketomate’ kako bi pojednostavili slanje i zaprimanje pošiljki, te korisničko sučelje posta.hr koje je u pripremi, prenosi poslovni.hr.

– Korisničko sučelje biti će prava prekretnica u iskustvu naših korisnika, jer će moći sami upravljati dostavom pošiljaka sukladno vlastitim potrebama, nova paketna infrastruktura korisnicima će omogućiti jednostavno preuzimanje paketa, 24 sata dnevno, svih sedam dana u tjednu – otkrili su iz Hrvatske Pošte.

Prvi su paketomati planirani korisnicima u većim gradovima, na frekventnim lokacijama u narednim mjesecima, a bit će ih postavljeno 150. Još nije poznato na kojim točno lokacijama, no o tome ćemo biti naknadno obaviješteni.

Brojni upiti oko kašnjenja pošiljaka

Inače, trenutačno HP bilježi broj upita i prigovora korisnika koji prati količinu rekordnog prometa. Kako navode, poštanski operateri diljem Europe u sličnoj su situaciji, a kako su istaknuli iz Hrvatske pošte, to se događa iz razloga što je u prvih sedam radnih dana prosinca paketni promet narastao za 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani, ali uz 20 posto zaposlenika koji su zbog ugroze od pandemije koronavirusa u samoizolaciji.

– Pripremili smo sve raspoložive kapacitete u iščekivanju kraja godine, ali na pandemiju i propisanu samoizolaciju radnika ne može se utjecati – zaključili su iz Hrvatske Pošte za Poslovni.