Home Izdvojeno Hidrel će sanirati plažu jezera Čiče, ideja sportsko rekreativnog centra sve je...

Hidrel će sanirati plažu jezera Čiče, ideja sportsko rekreativnog centra sve je bliže

PODIJELITE

Udruga Jezero Čiče Turopoljsko more održala je sastanak s predstavnicima grada te tvrtke Hidrel po pitanju uređenja plaže i jezera Čiče.

Kako navode, najavljeni sastanak prošao je u izrazito pozitivnom i konstruktivnom ozračju. “Kao prihvatljivo rješenje definiran je model bez izmjene urbanističkog plana uređenja jezera, u kojem će Hidrel sanirati Čič Bič i dio prema veslačkom klubu. Detaljnije, Hidrel će u slijedećih dva tjedna pripremiti idejno rješenje sanacije Čič Biča, i to podijeliti u vremenske faze: koji dio će sanirati u roku godine, dvije godine, tri… i tako do sanacije cijelog svog dijela jezera.”, navode iz Udruge.

Ovo znači da će se dio po dio jezera vaditi iz rudarske koncesije i pretvarati u sportsko rekreativni centar kako je definirano UPU-om grada.

U planu je i idući sastanak na kojem će se analizirati Hidrelovo idejno rješenje. “Zadnji korak treba biti trojni sporazum u kojem će grad omogućiti Hidrelu dobivanje lokacijske dozvole i nesmetani nastavak posla na dijelu jezera. Paralelno sa tim aktivnostima grad mora naručiti geodetski snimak drugog dijela jezera, Velkoma u stečaju, kako bi se utvrdile dubine, pokosi, to jest, nivo devastacije koje je Velkom ostavio iza sebe. To je osnovni preduvjet za pokretanje izvanredne sanacije tog dijela jezera, te potencijalno dobivanje EU sredstava.”, zaključuju iz Udruge.