Home Izdvojeno Hajduk riješio Goricu u prvome poluvremenu, tri gola u mreži Banića

Hajduk riješio Goricu u prvome poluvremenu, tri gola u mreži Banića

PODIJELITE

HNK GORICA – HNK HAJDUK 0-3

(Livaja 22′, Benrahou 31′, Pukštas 41′)

GORICA: Banić, Štiglec – Krizmanić – Maloča – Munksgaard, Pršir – Mrzljak, Rukavina – Lazarov – Mitrović, Matavž
HAJDUK: Lučić, Mikanović – Šarlija – Elez – Diallo, Sigur – Krovinović, Dajaku – Pukštas – Benrahou, Livaja

Glavni sudac: Dario Bel

U utakmici 26. kola Supersport HNL-a na Gradskom stadionu HNK Gorica izgubila je od HNK Hajduka rezultatom 0-3.

Da od jedanaestorice koji su izgubili od Rudeša nedostaje samo desni bek vidjelo se samo zato što je Munksgaard od Matkovića nešto energičniji i brži. U utakmicama gdje se ima Gorica braniti, kao što je bila ova, nije u startu toliko važno što je Raspopović otišao te što su Majstorović i Ndockyt ozlijeđeni. No kada u lovu na rezultat ili počasni pogodak te onim “manjim” partijama, kada nije protivničkoj defanzivi teško pogoditi koje dijelove terena treba zatvoriti, u drugome dijelu vidimo tri pozicionalne izmjene kao s naputkom da se proba okomito umjesto preko lijeve, znači da nešto ozbiljno ne štima. Daleko od toga da se Mitrović ne trudi, a i tek odnedavno igra desno krilo.

Sljedeće tri utakmice Gorica igra u gostima protiv Istre, Varaždina i Lokomotive, i u njima ćemo tek vidjeti kakav potencijal Dinko Jeličić, kojega je sreća prestala maziti, ima kao strateg kluba prvoligaša.

Maloča najbolji u dresu Gorice, Banić pogriješio

Funkcionirali su i formacija i blok Gorice pri pritisku Hajduka u otvaranju utakmice, pa je Banić bez posla bio do 14. minute. Pukštas tada glavom s 25 metara pronalazi Benrahoua, ovaj ubacuje Krovinoviću na volej iz skoka, a lopta odlazi mimo gornjeg lijevog ugla vrata. Mario Maloča, uvijek pod posebnim povećalom u susretima Gorice i Hajduka, u ovom je periodu dvaput blokirao i dvaput očistio.

Hajduk vodi od 25. minute. Iz kuta je ubacio Benrahou, a Livaja je na rubu peterca nadskočio Krizmanića i Štigleca.

Drugi gol pada u 31. minuti. Od Krovinovića do Livaje, dijagonala udesno za Mikanovića, na povratnoj lopti prvi su Banić i Krizmanić, baš toliko da jedan drugome zasmetaju i da Benrahou s pet metara pospremi nespretni odbijanac u mrežu.

Treći gol u 41. minuti. Prvo su se kod Livajinog pasa s desne strane umalo sudarili Pršir i Krizmanić. Zatim je Dajaku stigao između trojice odvagnuti kada će pucati. Udarac je konačno blokirao Maloča, a Pukštas je nadskočio Banića u lovu na svijeću. Drugi igrač po posebnim povećalom na ovoj utakmici pogrešno je procijenio loptu.

Nešto truda Gorica je pokazala u lovu na počasni pogodak u drugome poluvremenu, no za izdvojiti su samo dva teška promašaja gostujućih nogometaša.

Također, utakmica je kasnila deset minuta zato što se pri pregledu terena sat i pol vremena prije početka utakmice ustanovilo da je vratnica jednoga gola nešto niža, a drugoga nešto viša od propisane visine.

Standings provided by Sofascore