Home Izdvojeno HAC: Otežano na obilaznici zbog opasnosti od pada predmeta sa nadvožnjaka

HAC: Otežano na obilaznici zbog opasnosti od pada predmeta sa nadvožnjaka

PODIJELITE

Ima li kraja „privremenoj“ regulaciji prometa na zagrebačkoj obilaznici na kojoj se često događaju prometne nesreće, pitali su nas mnogi vozači. Odgovor smo potražili u Hrvatskim autocestama pod čijom je ingerencijom ta prometnica kao dio autoceste A3 Bregana-Lipovac.

TRAGEDIJA NA MJESTU PRIVREMENE REGULACIJE

Posljednja nesreća sa smrtnom posljedicom na obilaznici se dogodila 29. rujna, upravo na mjestu privremene prometne regulacije. Iz HAC-a ističu kako se zagrebačka obilaznica zbog starosti mora sanirati „krak po krak“ što izaziva zastoje i gužve. A prometni čepovi proteklih su se godina stvarali zbog sanacija nadvožnjaka Klara i čvora Buzin, izgradnje čvora Jakuševec te petlje Lučko.

GUŽVE DO 28. LISTOPADA

Na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Lučko i Buzin ponovo se otežano vozi od 29. kolovoza. Tako će biti sve do 28. listopada, potvrdila nam je Kata Kuprešak iz odnosa s javnošću HAC-a. Ističe kako se nakon tog roka novi radovi do daljnjeg neće odvijati.

ZA RADOVE IZNAD AUTOCESTE NADLEŽAN GRAD ZAGREB

Iako je na snazi privremena regulacija prometa na zagrebačkoj obilaznici, na njoj nema radova. Oni se odvijaju na nadvožnjacima Botinec i Klara, iznad autoceste A3, točnije na Sisačkoj cesti (Ž1054) i Ulici Dr.L.Naletilića (L101029) i postoji opasnost od pada alata na automobile koji se kreću autocestom. Kako bi se izbjegao taj scenarij, promet se odvija dvosmjerno, sjevernim kolnikom od 21. +900 do 25. +300 km.

–  Za te je radove nadležan Grad Zagreb i kao investitor je zamolio Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. da zatvore cijeli kolnik zbog opasnosti od pada predmeta sa nadvožnjaka na autocestu  –  kaže Andrea Haleuš, glasnogovornica ove HAC-ove tvrtke kćeri.

„DOJAM DA SE NIŠTA NE RADI“

–  S  obzirom da se veći dio radova odvija na samim nadvožnjacima, dio mehanizacije i radnika  nalazi se na vrhu nadvožnjaka što kod korisnika ostavlja dojam da se ništa ne radi  –  zaključila je Haleuš.