Home Izdvojeno Gradska knjižnica zatvara se zbog revizije

Gradska knjižnica zatvara se zbog revizije

PODIJELITE

Kao što smo ranije najavili, u Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica  provest će se revizija knjižnog fonda. Knjižnica će za korisnike svoja vrata zatvoriti 5. rujna, a revizija će trajati najmanje dva mjeseca.

-Predviđeni rok trajanja revizije u Središnjem odjelu za odrasle je do kraja listopada, a prema potrebi i nešto duže, s obzirom na to da nas očekuje zahtjevan posao koji uključuje obradu više od  60.000 svezaka knjiga. Ovim im putem želimo razjasniti da je revizija knjižnog fonda prije svega zakonska obveza knjižnica (a naša velikogorička knjižnica dužna ju je provoditi svakih deset godina) te da je to opsežan i zahtjevan stručni posao koji ne može biti proveden tijekom nekoliko dana, već zahtijeva dulji period. – rekla je Ivana Grubačević iz Središnjeg odjela za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica.gradska knjižnica knjige police knjiga_kvgkatd (10)Za vrijeme revizije, odrasli korisnici knjige će moći posuditi u Područnoj knjižnici Galženica,  novine će se i dalje moći čitati u predvorju Pučkog otvorenog učilišta gdje će biti organiziran mali čitateljski kutak.

-Naši ciljevi su uredne i dobro označene police, pravilno raspoređene knjige i njihovo olakšano pronalaženje te stvaranje ugodnijeg prostora za korisnike i aktivnosti koje slijede. – objasnili su iz Gradske knjižnice Velika Gorica. gradska knjižnica knjige police knjiga_kvgkatd (1)Tijekom revizije građani neće moći produžiti rok posudbe knjiga, niti osobno niti putem telefona, pa iz knjižnice mole sve korisnike da knjige na vrijeme vrate u Dječji odjel kako bi izbjegli naplatu zakasnina.

-Korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje tijekom revizije koja je zakonska obveza knjižnice, a tijekom koje ćemo pročistiti knjižni fond i sam knjižnični prostor te tako olakšati samostalno korištenje korisnika knjižnicom.- zamolili su iz Gradske knjižnice.