Home Kultura Gradska knjižnica privremeno zatvorena zbog štete u potresu

Gradska knjižnica privremeno zatvorena zbog štete u potresu

Ono što tek treba utvrditi je i stanje zgrade učilišta zbog nastalih vidljivih napuknuća na zidovima u prostoru knjižnice, kao i stanje u prostoru Knjižnice Galženica

PODIJELITE
Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica/Facebook

Nakon jučerašnjeg potresa, nastala je šteta nastala u Dječjem odjelu na građi i inventaru knjižnice u potkrovlju zgrade Pučkog otvorenog učilišta, dok je manja šteta na građi nastala i u Središnjem odjelu za odrasle.

– Obavještavamo sve korisnike da će knjižnica biti zatvorena dok se utvrdi šteta nastala u današnjem potresu na građi i inventaru knjižnice te svim prostorima knjižnice. Tek kad budemo uvjereni da su svi prostori sigurni za korištenje i posudbu te otklonimo nastalu štetu, knjižnica će ponovno otvoriti svoja vrata. Nadamo se da će to biti vrlo skoro i da ćemo se s početkom nove godine ponovno vidimo – kazali su iz Gradske knjižnice.

Ono što tek treba utvrditi je i stanje zgrade učilišta zbog nastalih vidljivih napuknuća na zidovima u prostoru knjižnice, kao i stanje u prostoru Knjižnice Galženica.

Zakasnine za posuđenu građu nastale tijekom razdoblja zatvorenosti knjižnice neće se naplaćivati, a korisnici će na mrežnim stranicama knjižnice biti naknadno obaviješteni o ponovnom otvaranju iste!