Home Izdvojeno Gradonačelnik predstavio velikogorička komunalna iskustva u Briselu

Gradonačelnik predstavio velikogorička komunalna iskustva u Briselu

Osnovni je cilj konferencije upoznavanje s najboljim europskim primjerima u komunalnom sektoru te mogućnostima njihove implementacije u Hrvatskoj

PODIJELITE

Gradonačelnik se na svojem Facebook profilu pohvalio kako s ostalim čelnicima iz Grada sudjeluje na Europskoj konferenciji o komunalnoj infrastrukturi. Konferencija se odvija u Briselu, a Barišić je imao priliku podijeliti velikogorička iskustva i u TV emisiji ‘Iz srca Europe’.

Ovo je već 6. konferencija koja je namijenjena komunalnim poduzećima, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, državnim i vladinim tijelima, projektantima i drugim sektorskim dionicima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a obuhvatit će ključna komunalna područja. Osnovni je cilj ovog studijskog putovanja upoznavanje s najboljim europskim primjerima u komunalnom sektoru te mogućnostima njihove implementacije u Hrvatskoj.

Jedna od glavnih tema je Green Deal – povijesni zeleni plan predsjednice Komisije Ursule von der Leyen, odnosno novi „hodogram za akciju“ Europske komisije, a govorit će se i o promjenama u sektoru otpada, voda, te o upravljanju i valorizaciji kulturne baštine na grobljima. Na konferenciji će se pričati o važnim temama poput niskougljičnog gospodarstva, digitalizacije vodne infrastrukture, klimatskih promjena, kružne ekonomije i održive komunalne infrastrukture te primjena digitalnih tehnologija u komunalnom sektoru.