Home Vijesti Održan sastanak predstavnika gradskih četvrti Velike Gorice

Održan sastanak predstavnika gradskih četvrti Velike Gorice

Na Dnevnom redu su bile teme uloge gradske četvrti, suradnje između gradskih četvrti i s gradom te razmjena iskustva

PODIJELITE

Prošloga petka, 22.travnja, održan je drugi sastanak predstavnika gradskih četvrti Velike Gorice u prostorijama Vijeća gradske četvrti Miljenko Granić na koji su bili pozvani predstavnici svih osam gradskih četvrti. Na sastanku su sudjelovali svi osim predstavnika iz GČ Pleso i Rakarje.

Na Dnevnom redu su bile teme uloge gradske četvrti, suradnje između gradskih četvrti i s gradom te razmjena iskustva. Nazočni predstavnici gradskih četvrti složili su se o tome koja je uloga vijeća. “Uloga vijeća gradskih četvrti je prikupljanje mišljenja građana, izrada planova i prijedloga te praćenje izvršenja. To podrazumijeva komunikaciju s gradonačelnikom, gradskim upravnim odjelima i službama što učestalo ili stalno nedostaje. Vijećnici iz pet četvrti u kojima oporbene stranke (HSP, HS, MOST, SDP) imaju većinu očekuju odgovore nakon što planove i prijedloge dostave Gradu. Odgovora često nema a gradski planovi ne uključuju planove gradskih četvrti pripremljenih u suradnji s građanima.”, navodi Igor Fiolić, predsjednik Vijeća GČ Miljenko Granić.

Smatraju kako navedeno predstavlja problem za rad vijećnika i rješavanje problema građana te da taj problem zahtjeva hitno rješavanje jer bez dobre komunikacije i suradnje s Gradom upitna je svrsishodnost rada vijećnika GČ. Složili su se i oko toga da će tražiti redovite kvartalne sastanke s gradonačelnikom, pročelnikom Upravnog odjela za mjesnu samoupravu, pročelnikom Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet te ostalim pročelnicima i službama prema potrebi i dogovoru s ciljem da predstavnici GČ predstave prioritetne probleme i prate njihovo rješavanje.

Kao poteškoće navode da još uvijek nisu dodijeljena sredstva gradskim četvrtima, a predstavnici GČ Stari grad izvijestili su da još uvijek nemaju prostorije koje bi koristili za rad vijeća. Upit u vezi gornjih problema poslan je Odboru za mjesnu samoupravu te pročelniku Upravnog odjela za mjesnu samoupravu s ciljem da se spomenuto riješi.

Zapisnik sa sastanka nalazi na web stranici GČ “Miljenko Granić”.

Uz ovaj sastanak, jučer, 26. travnja se u prostorijama gradske uprave održao radni sastanak gradonačelnika Krešimira Ačkara i članova Vijeća Gradske četvrti Braća Radić. Na sastanku su komentirani projekti koji se tiču gradske četvrti, poput obnove ulica i nogostupa, ali i oni na razini grada Velike Gorice poput besplatnih vrtića, novih šetnica, izazova u javnom gradskom prijevozu.