Home Gospodarstvo Gradonačelnik Dražen Barišić i mlada obrtnica Viktorija Đurašin primili nagrade Obrtničke komore...

Gradonačelnik Dražen Barišić i mlada obrtnica Viktorija Đurašin primili nagrade Obrtničke komore Zagreb

Najviše komorsko priznanje ''Manduševac'' dobio je župan Stjepan Kožić.

PODIJELITE
foto: Zagrebačka županija

Obrtnička komora Zagreb, povodom Dana Obrtničke komore Zagreb, dodijelila je nagrade i priznanja obrtnicima s područja Grada i Zagrebačke županije, kao i osobama i institucijama koji svojim djelovanjem pomažu i unapređuju obrtništvo.

Zlatni krug s pisanim priznanjem, za značajan doprinos razvoju, zaštiti i promicanju obrtništva, dodijeljen je, uz ostale, gradonačelniku Velike Gorice, ujedno i saborskom zastupniku Draženu Barišiću, a priznanje Mladi obrtnik/obrtnica uručeno je i Viktoriji Đurašin iz Udruženja obrtnika Velika Gorica.

Najviše komorsko priznanje ”Manduševac” koje se dodjeljuje za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva, dobio je župan Stjepan Kožić.

– Županija je naklonjena obrtnicima. Potpomažemo njihovo funkcioniranje – kroz stručne edukacije, kroz financiranje pripreme projekata za EU fondove, kroz bespovratne potpore, koje su u 2017. bile u značajnom iznosu, a obrtnici, kao i mali i srednji poduzetnici vraćaju to na način da su u mnogočemu u samom vrhu Hrvatske, prije svega prema ukupnom prihodu, neto dobiti, produktivnosti rada… Zbog takvog funkcioniranja obrtnika i poduzetnika Županija je prema indeksu razvijenosti svrstana krajem lanjske godine odmah do grada Zagreba – rekao je župan dodavši da bi se bez obrtništva, i ukupnog poduzetništva, teško moglo govoriti o razvojnim programima i zapošljavanju.

Naglasio je i da je Zagrebačka županija od 2011. do 2016. bila županija s najvećom stopom rasta zaposlenosti te još jednom podsjetio na nedavno dobiveno priznanje ”Stvaratelji za stoljeća”, za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Župan je rekao i da treba motivirati mlade da upisuju obrtnička zanimanja jer ona, nakon položenoga majstorskog ispita, nude sigurnost i posao.

Nagrade i priznanja Obrtničke komore Zagrebu primili su još:

Zlatnu statuu OK Zagreb primio je Stipe Bučar, predsjednik Udruženje obrtnika Jastrebarskoga, Zlatnu plaketu s pisanim priznanjem, uz zagrebačke obrtnike, primili su Željko Lopotinec, obrtnik iz Dugog Sela, i Milan Kralj, obrtnik iz Svetog Ivana Zeline. Zlatni krug s pisanim priznanjem, za značajan doprinos razvoju, zaštiti i promicanju obrtništva, dodijeljen je Srednjoj školi Jastrebarsko i novinaru Draganu Vickoviću iz Vrbovca. Zlatnu diplomu OK Zagreb, za doprinos razvoju obrtništva, primili su Stjepan Markotić iz UO Zaprešić i Čedomir Klasnić iz UO Ivanić-Grad, a srebrnu diplomu, za obavljanje obrtničke djelatnosti dulje od 20 godina, Bruno Rotim iz UO Ivanić-Grad, Jadranko Kosmat iz UO Zaprešić, Željko Prevarić iz UO Vrbovec i Mladen Celić iz UO Jastrebarsko. Priznanje Žena obrtnica, za uspjeh u poslovanju, primile su Ljuba Erdelja iz UO Zaprešić, Draženka Dautanec iz UO Vrbovec i Sanja Kozlina iz UO Samobor, dok je priznanje Mladi obrtnik/obrtnica uručeno Bojanu Sokolu iz UO Ivanić-Grad, Bianki Klokoč iz UP Dugo Selo i Vedranu Madžarcu iz UO Svetog Ivana Zeline. Posebnim priznanjem za uspješnu suradnju i unapređenje obrtničkih asocijacija nagrađen je Vjeran Štublin iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku Zagrebačke županije, a posebnim priznanjem za doprinos komorskom sustavu Nada Šiber, tajnica UO Zaprešić.